Zde může být vaše reklama.

Druhý mač v Turecku Sigma porazila Orenburg s nulou

Sigma porazila Orenburg s nulou

foto: Petr Pelíšek

28. 01. 2020 - 16:44

Ve druhém utkání na herním soustředění v Turecku měli fotbalisté SK Sigma Olomouc za soupeře ruský FK Orenburg. Soupeř Hanáků je v Premier lize třetí od konce, v klubu je z pražské Sparty na hostování exolomoucký stoper Uroš Radakovič. Hanáci duel vyhráli brankami Pabla Gonzáleze a Mojmíra Chytila.

Sigma s Orenburgem hrála přípravný zápas v létě 2015, to prohrála 1:4. Branku dal tehdy Jakub Petr, ze současného kádru do utkání zasáhli Miloš Buchta, Jan Štěrba, Michal Vepřek, David Houska a Šimon Falta.

Do základní sestavy už mohl trenér Radoslav Látal poslat uzdraveného stopera Víta Beneše, naopak pro nemoc střetnutí musel vynechat záložník Šimon Falta. Na soustředění schází útočník Martin Nešpor, který doma léčí zdravotní problém.

V úvodních minutách zápasu se nic zásadního nedělo, oba mančafty se pečlivě hlídaly a nepouštěly se do vyložených šancí. Když to nešlo ze hry a kombinací, zkoušelo se to standardkami nebo střelou zdálky. Za Orenburg byl ve 13. minutě ve slušné palebné pozici po přímém kopu Radakovič, ale minul. Na druhé straně ve 20. minutě střílel z hranice šestnáctky Hála, ovšem také on nebyl přesný. Ve 23. minutě přímý kop Sigmy odvrátila ruská defenziva na roh. Po jeho rozehrání zahrál na brankové čáře rukou Sivakov. Dostal červenou a kopala se penalta. Tu poslal González od pravé tyčky do brány a Sigma vedla. O deset minut později zakončoval přes hlavu Chytil, ale stav se nezměnil. Jinak se hrálo spíše ve středu pole, bez nějakých větších šancí nebo souvislejších akcí. Tři minuty před pauzou měl další šancí Chytil, z rožku malého vápna však vysoko přestřelil. To byla asi největší tutovka prvních pětačtyřiceti minut ze strany Sigmy. V posledních sekundách první půlky sehrál Orenburg nebezpečných brejk, který málem skončil gólem. Z následné střely byl roh, ale z toho nebylo nic nebezpečného.

Ve 49. minutě kopala Sigma standardku z hranice šestnáctky. Rozehrála ji, střelu Housky ovšem ruská defenziva zblokovala. A Orenburg vyrazil do brejku, naštěstí pro Hanáky Reichla, který do druhé půlky vystřídal, Buchtu, zakončující hráč neprostřelil. Další šancí měl soupeř Sigmy po standardní situaci, na brankové čáře situaci zachránil Greššák. V 52. minutě olomoucké souhra chybovala a Rusové šli dva na jednoho. Akce naštěstí pro Sigmu skončila střelou hodně nad. O čtyři minuty později po standardce od pravé pomezní čáry hlavičkoval Zima jen do rukavic připraveného brankáře. Vyšlo to v 58. minutě. Po centru Kerbra zleva skóroval hlavou Chytil. V 62. minutě střílel zdálky González, brankář vyrazil na roh. Ten Orenburg ubránil, stejně jako další, co následoval vzápětí. V 65.minutě vypálil z hranice vápna Chytil, jeho ránu vytáhl brankář konečky rukavic z pod břevna na roh. Ten Rusové ustáli. A šli do brejku, který zastavil Zmrzlý. V 71.minutě mohl Orenburg snížit, ale míč proskotačil těsně kolem levé tyčky. Zápas spěl k závěru a Sigma si hlídala další výhru v přípravě. Což se povedlo.

Další zápas hraje Sigma v sobotu proti ukrajinskému Dnipru.

SK Sigma Olomouc – FK Orenburg 2:0 (1:0)

Branky: 24. (pen.) González, 58. Chytil.

SK Sigma: Buchta (46. Reichl) – Sladký (46. Látal), Beneš (46. Zima), Jemelka (85. Zlatohlávek), Vepřek (46. Kerbr) – Zahradníček (85. Šíp), Greššák (82. Štěrba), Houska (61. Zmrzlý), González (73. Daněk), Hála (46. Pilař) – Chytil (68. Yunis). Trenér Radoslav Látal.

Další články