Zde může být vaše reklama.

Další tři body Sigma potvrdila formu, porazila Karvinou

Sigma potvrdila formu, porazila Karvinou

foto: Petr Pelíšek

21. 11. 2020 - 17:46

Po šesti týdnech hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc zápas FORTUNA:LIGY zase doma na Andrově stadionu. Za soupeře měli v 8. kole MFK Karviná. Hanáci zvítězili, zabodovali v šestém utkání v řadě, brankáře Aleš Mandous vychytal páté čisté konto v sezoně.

Trenér Radoslav Látal musel udělat ve složení základní sestavy změnu. Hrát pro zranění nemohl kapitán Roman Hubník, místo něj šel na stopera Florent Poulolo. A po zranění se kapitánskou páskou vrátil zpět do hry David Houska.

Zápas začal pro Sigmu ideálně. Nejprve měl velkou šanci Martin Nešpor, karvinský brankář proti němu vyběhl včas, rychle a dobře. Což se nedalo říct o rohovém kopu Sigmy ve 4. minutě. Brankář Neuman si křikl, že má, ale míč si srazil do vlastní brány. V 10. minutě mohlo být srovnáno, tutovku Ostráka vyrazil brankář Aleš Mandous skvělým reflexem na roh. Po čtvrthodince hry měl další dobrou šanci Nešpor. Sigma donutila hosty k chybě v rozehrávce, vznikl z toho prostoro pro Nešpora, ale ten o kousek minul levou tyčku. Pak se nějaké vyloženější šance na chvíli vytratily. Přišlo to až v závěru poločasu, kdy musel Mandous dalším vynikajícím zákrokem vyrážet na roh gólové zakončení Bartošáka.

Po přestávce byl ráz dalšího průběhu zápasu jasně daný. Sigma se snažila navýšit náskok, hosté z Karviné naopak srovnat. Ale zase moc vyložených šancí nebylo. V 57. minutě střílel z dobré pozice Falta, ale levačkou minul. Povedlo se to v 71. minutě, kdy obrana hostu nechala jistý prostor Hálovi, který sám před brankářem chladnokrevně zakončil. Z protiakce pak byla nebezpečná Karviná, střelu Papadopulose ale zblokoval Beneš.  Když potom přidal o šest minut později třetí branku po individuální akci Nešpor, bylo rozhodnuto definitivně.

„Utkání se mi hodnotí velmi dobře, ale je tam ale. Protože musím pochválit Karvinou za výborný výkon, který převedla. Jsme rádi za tři body, nebylo to jednoduché, bylo to těžké. Musím pochválit Aleše Mandouse, který se předvedl v reprezentační formě. My jsme do zápasu nevstoupili dobře, náš momentálně největší problém je asi v přechodové fázi. Tam jsme měli hodně ztrát, darovali soupeři hodně míčů. Pomohl nám určitě první šťastný gól. Ale v přechodové a finální fázi jsme se sami připravovali o nějaký efekt. Uklidnil nás druhý gól, pak už jsme zápas dotáhli. Výkon nebyl podle našich představ, ale dovedli jsme utkání k vítězství. V minulé sezoně bychom takové utkání prohráli,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

„Nezasloužili jsme si prohrát rozdílem tří gólů, proto se mi zápas špatně hodnotí – porazili jsme se sami. Inkasovali jsme první gól po standardní situaci, ok – stane se. Vláďa Neuman je mladý, to se může stát. Pořád jsme měli dost času se zápasem něco udělat. Nedali jsme velké šance a zlomový byl druhý inkasovaný gól. Herně náš výkon nebyl špatný, ale srazily nás chyby a Olomouc byla efektivní. Gratuluji domácím," řekl trenér Karviné Juraj Jarábek.

SK Sigma Olomouc – MFK Karviná 3:0 (1:0)

Branky: 4. vlastní Neuman, 71. Hála, 78. Nešpor. Rozhodčí: Marek – Dobrovolný, Matoušek. ŽK: Hanousek, Santos. Hráno bez diváků.
SK Sigma: Mandous – Hála, Beneš, Poulolo, Zmrzlý – González (87. Zahradníček), Breite (90. Daněk), Greššák, Houska (82. Sladký), Falta (87. Látal) – Nešpor (82. Chytil). Trenér Radoslav Látal.
Karviná: Neuman – Ndefe, Santos, Šindelář, Twardzik – Qose, Herc (84. Guba) – Hanousek (46. Papadopulos), Ostrák (84. Haša), Bartošák (84. Dramé) – Tavares (65. Smrž). Trenér Juraj Jarábek.

Další články