Zde může být vaše reklama.

Změny v kádru Sigma představí Jílka jako nového trenéra

Sigma představí Jílka jako nového trenéra

foto: Petr Pelíšek

30. 05. 2021 - 12:02

Trenér Václav Jílek se vrátí zpět do SK Sigma Olomouc. Právě on bude s největší pravděpodobností tím, kdo nahradí Radoslava Látala, kterému v klubu končí smlouva. Klub by měl Jílka, který se zpět na Hanou vrací po dvou letech, představit poslední květnový den.

V sobotu v Liberci vedl tým SK Sigma naposledy trenér Radoslav Látal, končí mu, stejně jako jeho asistentovi Jiřímu Nečkovi, smlouva. A na Andrově stadionu už je nějaký čas připravená náhrada s tím, že bude oficiálně představena v pondělí 31. května. Po dvou letech se zpět do Sigma vrátí trenér Václav Jílek, asistentem mu bude Jiří Saňák. Oba spolu působili v pražské Spartě, kde skončili loni v únoru.

Jílek už Sigmu trénoval od října 2015 do května 2019. Je dosud posledním koučem, který dokázal Sigmu dostat do evropského poháru. Bylo to v létě 2018 poté, co Hanáci skončili na čtvrtém místě. Pod jeho vedením rozjelo kariéru hned několik odchovanců. Pravidelně začali hrávat obránce Václav Jemelka, záložník Lukáš Kalvach a útočník Tomáš Chorý, kteří nyní patří do širšího kádru národního týmu. Jílek poslal k prvním ligovým startům Jiřího Texla, Jana Kotouče, Jana Štěrbu, Mojmíra Chytila nebo Jiřího Slámu.

V kádru SK Sigma Olomouc dojde pro novou sezonu ke změnám. Smlouvu už neprodloužil David Houska a tedy dál v klubu nebude působit. Krátkodobý kontrakt vypršel v případě záložníka Jean Luca Assoubreho, hostování skončilo Jaroslavu Mihalíkovi. Kariéru ukončil Milan Kerbr. V klubu by už dál neměl podle všeho pokračovat útočník Dominik Radič, který má sice ještě na rok se Sigmou smlouvu, ale dál už se s ním nepočítá. Hráčem SK Sigma už také nebude obránce Michal Surzyn, který hostoval v Pardubicích. Ligový nováček už v zimě informoval o tom, že uplatnil opci a Surzyn se stane jeho hráčem.

V rubrice příchodů je nyní jasný jenom výčet hráčů, kteří byli na hostováních a mohli by se vrátit zpět do přípravy. V prvoligových Pardubicích to Jiří Sláma, v druholigovém Prostějově pak Tomáš Zlatohlávek, Jakub Matoušek, Jiří Spáčil a Štěpán Langer. Z Prostějova by také mě dorazit na zkoušku záložník Solomon Omale (2001), kterého už v zimě testovala Mladá Boleslav.

Liga skončila v sobotu 29. května. Tým SK Sigma nyní čekají tři týdny dovolené, pak začne příprava na nový soutěžní ročník. Ten bude začínat o víkendu 24.-25. července.

Další články