Zde může být vaše reklama.

Série bez prohry skončila Sigma překvapivě prohrála v Opavě

Sigma překvapivě prohrála v Opavě

foto: Petr Pelíšek

29. 02. 2020 - 16:21

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se utkání 23.kola FORTUNA:LIGY nepovedlo. V Opavě prohráli, když zápas ztratili v závěru prvního poločasu.

Sigma chtěla v Opavě potvrdit dobrou formu z prvních dvou kol jara, ve kterých získala šest bodů. A dlouho nic nenasvědčovalo tomu, že by se to nemělo podařit. Hrálo se podle olomouckého partesu, Hanáci domácím v podstatě nic nedovolili a dokázali si vytvořit nějaké brankové šance. Ale gól se nepovedlo dát Julišovi, dvakrát Hálovi, neujala se ani hezká střela Housky z hranice šestnáctky. A trest přišel jako sněhová přeháňka z únorového nebe Sedm minut před pauzou uklouzl na půlící čáře Jemelka, v pádu navíc přihrál nešťastně soupeři do běhu. Dedič šel sám na Mandouse a chladnokrevně proměnil. Po pár minutách přišla pro hosty ještě větší pohroma. Když ve 43.minutě uklidil míč po rohu do sítě Žídek, vedla Opava už o dvě branky.

Po přestávce měla Sigma co dohánět. A vytvořila si velkou až výraznou územní převahu. Pramenily z ní také nějaké vyložené šance. Jenže Houska nebo Štěrba v nich zakončili slabě. Pak dal gól Chytil, podle všeho regulérní, ale rozhodčí ho pro ofsajd neuznali. Stav se neměnil ani v 69.minutě, kdy střelu Chytila vytěsnila oprava v kooperaci s brankářem na rohový kop. V 73.minutě se Sigma přece jen dočkala. Chytil centroval zprava a Juliš z voleje trefou k levé tyčce snížil na rozdíl jedné branky. Srovnat ještě Sigma mohla, zajímavé šance měli Vepřek nebo Zahradníček, ale už se to nepovedlo.

„Zápas jsme si prohráli sami. Měli jsme nějaké šance, ve druhé půlce až drtivou převahu. Ale Opava nás potrestala za dvě chyby, to zápas rozhodlo. Bohužel. Výkon nebyl až tak hrozný, jsem zklamaný, nějaké body jsme měli získat,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Radoslav Látal.

„Chtěl bych říct, že pro mužstvo to bylo hodně těžké hlavně na psychiku. Věděli, že potřebujeme zabodovat. Myslím si, že jim to obrovsky svazovalo nohy. Musíme být rádi za tři body. Chtěli jsme na Sigmu vletět, což se nám nedařilo podle mého gusta. Čekali jsme na chybu a vedli jedna nula. Pak po nacvičené standardce přidali druhý. Po přestávce se nám nedařilo držet míč. Sigma snížila a pak už to bylo takové hektické, nahoru dolů. A se štěstím jsme tři body uhráli. Fotbal možná nebyl o kráse, ale mužstvo tříbodový zisk potřebovalo,“ řekl trenér Opavy Jiří Balcárek.

SFC Opava – SK Sigma Olomouc 2:1 (2:0)

Branky: 38. Dedič, 42. Žídek – 73. Juliš. Rozhodčí: Denev – Blažej, Hock. ŽK: Dedič– Juliš, Štěrba, Chytil.

SFC Opava: Fendrich – Hrabina, Rychlý, Hošek, Žídek – Řezníček (90. Jursa), Zavadil – Dordić (84. Mondek), Železník (70. Schaffartzik), Zapalač – Dedič. Trenér Jiří Balcárek.

SK Sigma: Mandous – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek (88. Yunis) – Hála, Breite (70. P. González), Houska, Chytil, Falta (71. Zahradníček) – Juliš. Trenér Radoslav Látal.

Další články