Zde může být vaše reklama.

Chvátal má tři asistence Sigma přestřílela Pardubice, rozhodl Hála

Sigma přestřílela Pardubice, rozhodl Hála

foto: Petr Pelíšek

31. 07. 2021 - 18:24

Fotbalisté SK Sigma Olomouc mají první tři body v novém soutěžním ročníku. Doma na Andrově stadionu v pětigólové přestřelce porazili Pardubice. Vítěznou branku dal Martin Hála, u všech olomouckých gólů asistoval pravý bek Juraj Chvátal.

V olomoucké sestavě chyběli ze zdravotních důvodů Jakub Yunis, Lukáš Greššák a Pablo González. V nominaci nebyli Martin Nešpor, Václav Jemelka, Mojmír Chytil nebo Jáchym Šíp, trenér Václav Jílek udělal v základní jedenáctce tři změny. Od první minuty poslal do akce Michala Vepřka, Pavla Zifčáka a Juraje Chvátala. Jak se pak ukázalo, byla to dobrá volba.

Sigma vstoupila do zápasu dobře a v prvních minutách nepouštěla Pardubice moc do akce. Hosté odvraceli olomoucké ataky jen za cenu rohových kopů. A po jednom z nich inkasovali. Bylo to v 8. minutě, signál po rozehrání Chvátala trefil Vepřek dobře a Sigma vedla. Jenže to byl moment, který hosty celkem probral. Pak byli aktivnější, Hanákům se moc nedařilo. A ve 20. minutě se povedlo Pardubicím srovnat, bylo to po rohovém kopu. Sigma se potom dál trošku trápila ve hře, ovšem v závěru poločasu přišlo vysvobození. Na roh Chvátala si schovaný na zadní tyčce vyskočil Zifčák a hlavou poslal Sigmu podruhé v utkání do vedení. Ve druhé minutě nastavení měl tutovku Růsek, ale těsně minul.

Do druhého poločasu vystřídal kouč Jílek Daňka Vaněčkem. A Sigma vstoupila do hry po změně stran velmi dobře. Dobré šance měli Zifčák a Breite. Vyšlo to v 52. minutě. Chvátal našel skvělým pasem rozběhlého Hálu, který nedal vybíhajícímu brankáři nejmenší šanci. A bylo to o dva. O pět minut později měl vyloženou šanci Vaněček, jenže nedal, zamířil jen brankáři do koše. V pětašedesáté minutě měli Hanáci štěstí, když pardubický Beran trefil po centru zprava na zadní ve skluzu jen do tyče. Třináct minut před koncem daly Pardubice kontaktní branku, povedením obstřelem to obstaral Solil. Pak už se ale stav neměnil. Sigma sice ještě dala dvě branky, Hálou a Vaněčkem, ale ani jedna pro ofsajd neplatila. Neujala se ani tutovku Vaněčka ve třetí minutě nastavení. Sice zakončil velmi dobře, ale brankář Letáček předvedl velmi dobrý zákrok.

„Lidé se asi bavili, trenéři nejspíš trochu méně. Já jsem se nebavil v prvním poločase, chyběla nám tam větší kvalita, odvaha, byli jsme všude druzí. Měli jsme štěstí, že jsme to zvládli díky dvěma standardkám. Druhý poločas byl lepší, ale nicméně je vidět, že je před námi velké množství práce. Musím se přiznat, že jsem byl poměrně dost nervózní. Bylo to hodně důležité utkání, z pohledu losu, z pohledu návratu. Proto, abychom se ujistili, že cesta je správná. Jsem strašně rád, že se nám ten zápas podařil,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FK Pardubice 3:2 (2:1)

Branky: 8. Vepřek, 45. Zifčák, 52. Hála – 20. Toml, 77. Solil. Rozhodčí: Klíma – Antoníček, Dresler. ŽK: Beran, Cadu. Diváci: 2465.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Hubník, Beneš, Vepřek (82. Zmrzlý) – J. Sedlák, Breite – Zifčák (69. Matoušek), Daněk (46. Vaněček), Hála (76. Zahradníček) – Růsek (76. Poulolo). Trenér Václav Jílek.
Pardubice: Letáček – Cadu, F. Čihák, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek (69. S. Šimek) – Tischler (87. Lupač), Beran, Solil, D. Kostka (62. Huf) – P. Černý (69. Dufek). Trenér Jaroslav Novotný.

Další články