Zde může být vaše reklama.

První přípravné zápasy Sigma příští týden proti Rosicím a Trnavě

Sigma příští týden proti Rosicím a Trnavě

foto: Petr Pelíšek

24. 07. 2020 - 08:00

Po předčasném ukončení soutěžního ročníku 2019/2020 museli fotbalisté SK Sigma Olomouc upravit své plány. Chystali se na dvě utkání FORTUNA:LIGY, ale vzhledem ke karanténě v týmu SFC Opava byla ligová soutěž předčasně ukončena. Takže mančaft trenéra Radoslava Látala má místo zápasů tento týden volno. A začne se soustředit na standardní přípravu, první dvě utkání v ní čekají Sigmu už v příštím týdnu.

Hráči SK Sigma ukončili v pondělí po osmnácti dnech dovolenou a začali se chystat na ligové dohrávky. Ve čtvrtek ráno šlo ještě všechno podle plánu. Tým absolvoval rozcvičení na tréninkovém hřišti číslo 2 Androva sportovního areálu, kustod s maséry mezi tím chystali do doprovodného vozidla dresy a vše nutné k zápasu. Jenže. Pak bylo všechno jinak. Krátce před polednem se éterem rozběhla zpráva o tom, že v Opavě je pozitivně testovaný. A hrát se asi nebude. To bylo jasné. Tři hodiny před výkopem pak tento fakt potvrdila i Ligová fotbalová asociace.

„Je to těžká situace. Už jsem to říkal v období koronaviru. Nevěděli jsme, kdy začneme, pořád se to posouvalo. Jednou byl takový termín, pak zase jiný. To je pro trenéry nejhorší, když nevíte, na kdy máte mužstvo nachystat. A pak jsme tak vypadali. Někteří se s tím vypořádali a měli lepší formu, další naopak. Je to těžké. Teď je to znovu. Navíc ještě máme dohrávat. Ale vyřešili jsme to, kluci přišli odpočinutí. A nastupujeme přípravu na novou sezonu,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal v pondělí po prvním tréninku přípravy na novou sezonu. To ještě nevěděl, že chystal mužstvo na střetnutí, která se nakonec vůbec nebudou hrát. Tušit to dopředu, tak dá týmu jiný, než předzápasový program.

Kompletní plán přípravy na nový soutěžní ročník ještě Sigma nezveřejnila, zatím odtajnila jen dvě utkání. „Pro nikoho tato situace není příjemná. Zvláště, když se o odložení dozvíte pár hodin před zápasem. Je to škoda, protože jsme byli na utkání připravení a chtěli jsme ho odehrát. Nedá se nic dělat, musíme to brát tak, jak to je. Tréninkový plán do konce týdne jsme ale museli upravit. V pátek a v neděli mají kluci individuální tréninky s tím, že v sobotu dostali volno. Od pondělí už začínáme dvoufázové tréninky a v příštím týdnu nás čekají hned dva přípravné zápasy – ve středu doma s Rosicemi a v sobotu s Trnavou v Rakvicích,“ řekl Látal.

Proti třetiligovým Rosicím bude hrát SK Sigma ve středu 29. července s výkopem v 17.00. Těžší práci budou mít Hanáci v sobotu v Rakvicích, kde budou hrát od 15.00 proti Spartaku Trnava. Pro slovenský celek půjde o generálku na nový soutěžní ročník.

Další články