Zde může být vaše reklama.

Fotbalisté u radnice Sigma prozradila plány a představila nové dresy

Sigma prozradila plány a představila nové dresy

foto: Petr Pelíšek

10. 07. 2019 - 22:17

Fotbalová Sigma Olomouc dnes vyrazila do města. Přímo u radnice na Horním náměstí se uskutečnila tisková konference, k tomu také představení dresů pro novou sezonu, dekorování juniorky coby vítěze své soutěže a představení zápasů století.

Sigma bude hrát v nové sezoně v tradiční modré variantě, venkovní barevná kombinace bude červená, byť v sobotu v Plzni budou hrát Hanáci v bílém, příznivci Sigmy mohli na náměstí na pódiu také spatřit retro dres na výroční zápas, ten uvedl dlouholetý fanoušek klubu pan Svatopluk Hudec.

„Příprava byla krátká, přáli jsme si trošku více času, ale to, co jsme si naplánovali, to jsme zvládli. Odehráli jsme několik přípravných zápasů, ty výsledky samozřejmě nebyly podle našich představ. Ale to, co jsme chtěli natrénovat, to jsme všechno zvládli. Věřím, že na sezonu budeme připraveni dobře,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Hanáci v minulé sezoně neprokouzli do střední skupiny, ale dokázali se, po špatném podzimu, nakonec vyhnout bojům o záchranu. A v podstatě to také bude cílem pro nový soutěžní ročník. „Všichni víme, jak probíhala poslední sezonu, takže určitě budeme spokojení, když skončíme v prostřední skupině. Ta jednak dává klid, že nehrajeme o spodní příčky a také zaručuje možnost hrát o evropský pohár,“ řekl sportovní manažer SK Sigma Ladislav Minář. „Budeme chtít splnit určitý cíl od vedení klubu. Ale věřím, že jsme dobře připraveni, budeme se chtít prezentovat takovým silovým fotbalem, napadání, potěšit trošku fanoušky, trošku hru zrychlit. Máme těžký začátek, v prvních čtyřech kolech nás čekají tři utkání venku s těžkými soupeři. Ale můžu slíbit, že půjdeme do boje, budeme válčit tak, abychom měli co nejlepší výsledky a na konci sezonu mohli být spokojeni,“ řekl trenér Látal. „Chceme samozřejmě bojovat o co nejvyšší příčky, střední skupina je k tomu základ. Uvidíme, hodně napoví ta úvodní kola, nebudou jednoduchá. Pokud vstoupíme do sezony velmi dobře, tak se můžeme posouvat výš a výš,“ řekl stoper Vít Beneš, který bude v nové sezoně kapitánem týmu. Nového kapitána Beneše si zvolil tým, jeho asistenty jsou David Houska a Michal Vepřek.

V kádru bude mít na sezonu Sigma i dvě nové posily, do klubu přestoupili obránce Milan Kerbr a záložník Lukáš Greššák. „Máme ještě v plánu doplnit tým na dvou postech, chtěli bychom záložníka a hrotového hráče, momentálně se na tom pracuje, je to v jednání, přestupní termín je ještě dlouhý,“ řekl kouč Látal. „Kádr ještě není uzavřený, pokud by se nepovedli dva hráči, tak minimálně jeden musí přijít. Naše představa ale je, aby byli dva,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář.

První utkání hraje Sigma v sobotu v Plzni (19.30). Tam by zřejmě mohl chybět stoper Václav Jemelka, který onemocněl a musel vynechat i dnešní akci celého týmu na náměstí. „V Plzni nás nečeká nic lehkého. Bohužel máme nějaká zranění, uvidíme, jak se to do zápasu všechno vyřeší. Věřím, že to, co nastoupí, tam odvedou dobrý výkon,“ uvedl Látal.

Druhé kolo potom bude hrát Sigma doma proti Zlínu (sobota 20. července, 17.00). Vstupenky na tento duel jsou v prodeji ve Fanshopu i v síti Ticketportal, stojí 150 - 250 korun.

Kádr SK Sigma před startem sezony
Brankáři:
Miloš Buchta, Aleš Mandous, Michal Reichl, Jakub Trefil
Obránci:
Martin Sladký, Radek Látal, Vít Beneš, Václav Jemelka, Jan Štěrba, Roman Polom, Michal Vepřek, Milan Kerbr
Záložníci:
Tomáš Zahradníček, Václav Pilař, David Houska, Jakub Plšek, Lukáš Greššák, Jiří Texl, Ondřej Zmrzlý, Mojmír Chytil, Šimon Falta
Útočníci:
Jakub Yunis, Martin Nešpor

Další články