Zde může být vaše reklama.

Příprava pokračuje Sigma remizovala s Trnavou

Sigma remizovala s Trnavou

foto: Petr Pelíšek

01. 08. 2020 - 18:41

Ke druhému utkání přípravy na nový soutěžní ročník FORTUNA:LIGY cestovali fotbalisté SK Sigma Olomouc do Rakvic. Na jihu Moravy hráli proti slovenskému Spartaku Trnava, pro který byl duel generálkou na start sezony.

V olomoucké sestavě pro zdravotní problémy chyběl stoper Jan Štěrba, přítomen nebyl ani záložník Radek Látal, který už je po zranění fit, ale teprve začal s přípravou. Lehké zranění vyřadilo ze zápasu také záložníka Davida Housku. Místo Štěrby vyrazil na zápas s áčkem stoper Jan David (2000) z třetiligového béčka.

Další zranění přišlo ve 2.minutě, kdy se chytil za pravé stehno Beneš a musel odstoupit. Místo něj šel hrát Jemelka. V úvodu byli chvíli aktivnější hosté, ale pak se Sigma rozehrála. V 8.minutě šel Hála sám na bránu, obhodil si i gólmana, ale hodně si předkopl balon. Ve 20.minutě zakončoval Hála, byl z toho roh. Další dobré příležitosti měli Yunis a Daněk, Sigma kopala sedm rohů v první půlce. Ale stav zůstal bezbrankový. Druhou půlku začala dobrá šance Chytila, který ovšem hlavičkoval jen do rukavic připraveného brankáře. V 58.minutě už Sigma vedla. Míč zatáhl k šestnáctce Chytil, přihrál Zifčákovi, který z pravého rohu malého vápna trefil k zadní tyčce. Po dalších deseti minutách zakončoval Kerbr, ale pouze na střed, kde čekal brankář. Následovaly nebezpečné střely Breiteho a Šípa, ale stav zůstával stejný. Devět minut před koncem brankář Reichl fauloval protihráče po chybě v rozehrávce a Trnava kopala penaltu. Z té bylo srovnáno, proměnil Pačinda.

„Zranil se nám další stoper, což je trošku komplikace, snad to nebude nic vážného. Jinak zápas nebyl špatný, jen jsme si to celé pokazili posledními patnácti minutami. Tohle se nesmí stávat, udělat pak takové chyby,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

„Nemám ani co hodnotit. První poločas jsme hráli hodně špatně, soupeř nás převyšoval, všude jsme byli pozdě. Olomouc byla rychlejší, dynamičtější. Ve druhém poločase to bylo po změně rozestavení o něco lepší, ale pořád to mělo daleko k tomu, co by se mi líbilo,“ řekl pro klubový web trenér Spartaku Marián Šarmír.

Další přípravné utkání hraje SK Sigma ve středu 5. srpna doma proti Zbrojovce Brno (10.00).

SK Sigma Olomouc – Spartak Trnava 1:1 (0:0)

Branky: 58. Zifčák – 82. (pen.) Pačinda. Rozhodčí: Mayer – Vostrejž, Bělák. ŽK: Greššák, Breite, Reichl. Diváci: 345.

SK Sigma: 1.poločas: Mandous – Zahradníček, Hubník, Beneš (5. Jemelka), Vepřek – Hála, González, Greššák, Falta– Daněk, Yunis.2.pol.: Reichl – Sladký, David, Jemelka (79. Jemelka), Kerbr – Zifčák, Breite, Zmrzlý, Šíp – Nešpor, Chytil. Trenér Radoslav Látal

Další články