Zde může být vaše reklama.

Začíná příprava na jaro Sigma: Rychlý start, přesun na Maltu, za chvilku se hraje

Sigma: Rychlý start, přesun na Maltu, za chvilku se hraje

foto: Petr Pelíšek

02. 01. 2021 - 08:25

Neobvykle krátkou přípravu na jarní část sezony mají před sebou fotbalisté SK Sigma Olomouc. Poslední mistrovský zápas hráli vloni 22. prosince, první v novém roce je čeká již 16. ledna. Přípravu zahájí svěřenci trenéra Radoslava Látala již druhý den nového roku.

Sigmu na úvod přípravy čeká testování na koronavirus a pak první společný trénink. Doma ale Hanáci dlouho nebudou, již v pondělí se přesunou na Maltu, kde budou hrát Tipsport Cup. Na turnaj se dostali coby náhradník za Mladou Boleslav, která po podzimní změně trenéra účast nakonec odřekla.

„Možnost odcestovat na soustředění určitě vítáme. Pro tým to bude jenom dobře. Budeme trénovat v jiných klimatických podmínkách, teplota na Maltě se v tomto období pohybuje kolem 18 stupňů, což je pro trénink dostačující. Především však budeme trénovat na přírodní trávě, a to je pro nás stěžejní. Navíc tím, že letíme z Brna, nám odpadá dlouhé cestování, to je také velká výhoda,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Týmy budou vzhledem k opatřením pod přísným dohledem, testy na koronavirus absolvují před odletem, po přistání na Maltě i před návrtem domů, dopravovat se budou leteckými speciály. Každý mančaft odehraje dvě utkání, nejprve podle losu mezi sebou, pak o 3. místo a finále. Během turnaje budou účastníci v „bublině“ tvořené hotelovým zařízením a sportovišti

Jarní fáze FORTUNA:LIGY bude začínat třetí lednový víkend, SK Sigma Olomouc ji odstartuje zápase v Praze proti Slavii.

Program přípravy SK Sigma
2. ledna: zahájení
4. – 10. ledna: soustředění na Maltě
6. ledna (14.00): SK Sigma Olomouc – FC Spartak Trnava
9. ledna: zápas o konečné umístění na Maltě - SK Sigma Olomouc vs. FC Zbrojovka Brno/WSG Swarovski Tirol Wattens (14.00 nebo 18.00)
16. ledna (18.30): Slavia Praha – SK Sigma Olomouc (15.kolo FORTUNA:LIGY)

Další články