Zde může být vaše reklama.

Ztratili vedení Sigma s Pardubicemi remizovala

Sigma s Pardubicemi remizovala

foto: Petr Pelíšek

27. 11. 2020 - 19:57

Zápas 9. kola FORTUNA:LIGY sehráli fotbalisté SK Sigma Olomouc dnes v pražském Ďolíčku proti FK Pardubice. Hanáci remízovali 1:1, když vedli brankou Martin Nešpora, ale o náskok přišli v páté minutě nastavení.

Do olomoucké sestavy se po lehčím zranění vrátil kapitán Roman Hubník, naopak ze zdravotních důvodů scházel v záloze Radim Breite, místo kterého byl v základní sestavě Mojmír Chytil. V nominaci k zápasu chyběl Michal Vepřek, Jan Štěrba, Jakub Yunis, Dominik Radič, Jáchym Šíp, Milan Kerbr a Jakub Trefil.

V prvním poločase se poměrně dlouho nic zásadního před oběma brankami nedělo. V dobré šanci se octil domácí Černý, ale naštěstí pro Sigmu minul. Po půlhodince hry museli Hanáci střídat, místo zraněného Zmrzlého šel do hry Látal. Ani závěrečná pasáž poločasu na skóre změnu nepřinesla, takže do šaten se šli hráči ohřát za bezbrankového stavu.

Podobné to bylo i na začátku druhého poločasu. To platilo až do 60. minuty, kdy přišel pokutový kop pro Sigmu. Faulován byl Martin Nešpor a sám potom penaltu proměnil. A Hanáci vedli. Po chvíli to mohli být o dva, ale střely Falty i Hály v rychlém sledu pardubická obrana zblokovala. Pak si Hanáci bez větších potíží hlídali jednobrankový náskok. Což se nakonec nepovedlo, domácím se podařilo v páté minutě nastavení srovnat.

"Pro nás určitě smolný zápas. Věděli jsme, že se těžko budeme dostávat do konsolidované obrany domácích, protože dobře brání. Občas jsme se do ní po stranách dostali, ale bylo to pomalé a do šancí jsme se nepropracovali. Finální fáze z naší strany nebyla dobrá. Od 50. do 70. minuty tam byla dobrá fáze. Kombinovali jsme, ale neměli jsme šance, abychom soupeře dostali pod tlak. Soupeř nám naskytne penaltu a my nejsme schopní dotáhnout zápas do konce. Když vedete v 93. minutě 1:0, musíte to ukopat, ubojovat. Bohužel jsme se dopustili chyby, která nás stála dva body. Samozřejmě nás to mrzí. Musíme se teď připravit na Příbram," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

FK Pardubice – SK Sigma Olomouc 1:1 (0:0)

Branky: 90+5 Huf. 62. (pen.) Nešpor. Rozhodčí: Ginzel – Flimmel, Ratajová. ŽK: Jeřábek, Solil – Látal, Hála, Sladký. Hráno bez diváků.

Pardubice: Boháč – Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka – Jeřábek (80. Petráň) – Tischler (37. Cadu), Hlavatý, Solil, Pfeifer (68. Ewerton) – Černý (68. Huf). Trenér Jaroslav Novotný.

SK Sigma: Mandous – Hála, Hubník, Poulolo, Zmrzlý (31. Látal) – González (84. Zahradníček), Greššák, Houska (88. Sladký), Chytil (88. Zifčák), Falta – Nešpor (83. Daněk). Trenér Radoslav Látal.

Další články