Zde může být vaše reklama.

Zahozená penalta Sigma se Slavií o gól prohrála

Sigma se Slavií o gól prohrála

foto: Petr Pelíšek

28. 07. 2019 - 20:48

První z minisérie dvou zápasů na hřištích soupeřů mají za sebou fotbalisté SK Sigma Olomouc. Dnes hrála Modrá lavina v pražském Edenu proti Slavii. Duel 3. kola FORTUNA:LIGY těsně prohrála. Mohlo to být jinak, ale v nastaveném čase David Houska neproměnil pokutový kop.

Trenér Látal poslal mančaft do hry ve stejném složení jako v předchozím kole. Do Prahy s týmem ani neodcestoval útočník Ismar Tandir.

Zápas pro Sigma začal velmi špatně. V páté minutě ještě neměla střela domácího Hušbauera parametry k tomu, aby mohla brankáře Reichla překvapit. Ale vzápětí Slavia zaútočila do nepochopitelně rozhozené olomoucké obrany a volej Coufala byl z kategorie nechytatelných. Po čtvrthodince hry mohl zvýšit Van Buren, ale v tutové pozici trefil jen rukavice Reichla. Sigma se snažila o nějaké protiakce, ale dohrát se jí nedařilo nic. Ani ze hry, ani ze standardek. První možnost pro Sigmu přišla ve 20.minutě. Dobrý centr Pilaře ovšem domácí obrana odvrátila na roh. Z toho nic nebylo, ale hned přišel další. No a z toho trefil Plšek hlavou břevno. Pak pokračovala domácí převaha, ale vyloženou šanci, tu už si nedokázal do přestávky vytvořit ani jeden z mančaftů, Neujala se ani střela Pilaře z pětačtyřicáté minuty. Ani hlavička Traoreho.

Druhý poločas začal tlakem domácích. Olomoucká defenziva ale bez větších potíží náporu soupeře odolávala. Ovšem daní za to byla absence ofenzivních akcí, bránu Slavii Hanáci prakticky nedokázali ohrozit. Až v 64.minutě hlavičkoval po centru Falty střídající Yunis, ale nebyl přesný. Naději na dobrý výsledek Sigma stále držela. A trenér Radoslav Látal ji podpořil střídáním. Na hřišti držel dva útočníky, pak navíc stáhl z levého beka Vepřka, nastoupil mladý záložník Zmrzlý. Dlouho se to nedařilo. Až v nastaveném čase byl jasně faulován v pokutovém území Yunis Bořilem. Soudce Proske prostudoval videozáznam a odpískal penaltu. Ale tu poslal Houska jen do pravé tyčky.

„Samozřejmě se mi to hodnotí těžko, po tom závěru, když jsme neproměnili penaltu. Do zápasu jsme vstoupili špatně, prvních deset patnáct minut jsme měli problémy. Slavia nás přehrávala, dala nám branku. Po dvaceti minutách jsme se dostali do hry, začali jsme trošku hrozit z brejků, nastřelili jsme břevno. Bohužel jsme hodně slibných akcí nedohráli, to byla škoda,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. „Ve druhém poločase jsme trošku přeskupili řady, nastoupili se třemi obránci a dvěma útočníky. Ale bohužel jsme se nedostávali do šancí. To se povedlo až na konci, byla z toho penalta, kterou jsme neproměnili,“ podotkl Látal. „Myslím, že jsme neodevzdali špatný výkon, je to zklamání. Ale bohužel. Hlavy nahoru, jedeme dál. Na penaltu byl určený David Houska, cítil se na to,“ poznamenal Látal. K oporám týmu opět patřil stoper Václav Jemelka. „Hlavně ve druhém poločase jsme začali trošku lépe bránit, dopředu už to nebylo ono. Jemelka podal výborný výkon, působí velice sebejistě, dobře trénuje,“ dodal.

Slavia Praha – SK Sigma Olomouc 1:0 (1:0)

Branka: 6. Coufal. Rozhodčí: Proske – Kotík, Novák. ŽK: Škoda, Bořil - Greššák, Jemelka. Diváci: 13263.

Slavia: Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – Souček – Ševčík, Hušbauer (81. Škoda), Traoré (46. Král), Zmrhal – Van Buren (76. Stanciu). Trenér Jindřich Trpišovský.
SK Sigma Olomouc: Reichl – Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek (75. Zmrzlý) – Pilař (64. Yunis), Houska, Greššák, Plšek (83. Texl), Falta – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.

Další články