Zde může být vaše reklama.

Znáte Hotel St. Florian? Sigma se soustředí u Vlastimila Košťála

Sigma se soustředí u Vlastimila Košťála

04. 07. 2019 - 14:20

Fotbalisté SK Sigma Olomouc už jsou v místě herního soustředění. Do rakouského Kaprunu vyrazili v úterý ráno, ovšem ne rovnou. Měli zastávku v St. Pöltenu, tam výprava přespala a pak se vydala do cílové destinace.

Svěřenci trenéra Radoslava Látala budou herní projev pro nový soutěžní ročník ladit v Hotelu St. Florian, který vlastní bývalý fotbalový boss Vlastimil Košťál. A budou tam mít vskutku mimořádné a ideální podmínky pro přípravu. „Hotel Svatý Florian je absolutně klidný a přesto centrálně položený ve východní části Kaprunu, který bývá společně s Zell am See označován za sportovní region Evropy. Ať v létě či v zimě, vše co potřebujete, leží v bezprostřední blízkosti,“ píše se na webu Hotelu St. Florian.

V Rakousku se nejprve Sigma střetne s německým druholigovým Karlsruher SC (čtvrtek 4. 7. od 17:30 ve Waidringu) a s účastníkem nejvyšší belgické soutěže Royal Excel Mouscron (neděle 7. 7. od 12:00 v Bischofshofenu). „Čekají nás tam dva těžší zápasy, ve kterých už se budeme chystat na Plzeň, kde nás nečeká nic lehkého,“ podotkl Látal. Soustředění bude mít dřívější konec. „Zkrátili jsme to o jeden den, vracíme se dříve. Abychom byli v pondělí večer doma. V neděli odehrajeme utkání, pak ráno uděláme regenerační trénink a vyrazíme zpět domů. Nechceme se vracet někdy ve středu, když už v pátek musíme cestovat do Plzně. V úterý budou mít kluci volno a pak se budeme chystat na první mistrovské utkání,“ řekl olomoucký trenér.

Látal vzal na soustředění tři brankáře a dvacet hráčů do pole. Doma zůstal zranění brankář Miloš Buchta, který se zlomeným prstem na ruce nestihne začátek ligy, také záložník Martin Hála, který po dlouhé pauze způsobené vážným zraněním dohání tréninkové manko. S výpravou vyrazily do Kaprunu dvě letní posily – obránce Milan Kerbr a záložník Lukáš Greššák. Z mladých hráčů jsou v týmu navrátilci z hostování obránce Radek Látal a záložník Lukáš Buchvaldek, také záložník Ondřej Zmrzlý. Další mladí hráči zamířili na hostování – zadák Jiří Sláma a útočník Pavel Zifčák do FK Pardubice, obránce Michal Surzyn do Vítkovic.

V Hotelu St. Florian již absolvovaly soustředění fotbalové reprezentace i mnoho klubů české nejvyšší soutěže.

Další články