Zde může být vaše reklama.

Startuje příprava Sigma se začne chystat na ligu, s novým koučem i posilami

Sigma se začne chystat na ligu, s novým koučem i posilami

foto: Petr Pelíšek

20. 06. 2021 - 10:18

Fotbalistům SK Sigma Olomouc skončí dovolená. Od pondělí 21. června se začnou chystat na nový soutěžní ročník, ten bude začínat poslední červencový víkend. Modrá lavina jde do příprav s novým trenérem, po dvou letech se zpět do klubu vrátil Václav Jílek. A už s minimálně dvěma posilami, do Sigmy přestoupili útočníci David Vaněček a Antonín Růsek.

První trénink čeká Hanáky doma na Andrově stadionu na tréninkovém hřišti číslo 2. Chybět u toho budou dva členové kádru, brankář Aleš Mandous je na evropském šampionátu s českým národním týmem, útočník Jakub Yunis je v rekonvalescenci po operaci kolena. „Vracím se do Sigmy Olomouc, do klubu, který je mi blízký. Olomouc jsem měl vždy v srdci, a proto si příležitosti znovu trénovat A-tým velmi vážím. Těším se na novou výzvu,“ řekl Václav Jílek.

Sigma má dva nové hráče. Kontrakt na dva roky v Olomouci podepsal útočník David Vaněček (1991), na čtyři roky pak dostal smlouvu útočník Antonín Růsek (1999). Z hostování v belgickém OH Louven se vrací stoper Václav Jemelka. A zatím je otázkou, kdo z hráčů, kteří byli na hostováních, se zapojí do přípravy. Je jich dost – v prvoligových Pardubicích byl Jiří Sláma, v druholigovém Prostějově Jakub Matoušek, Tomáš Zlatohlávek, Jiří Spáčil a Štěpán Langer. Doma na Slovensku hostoval obránce Juraj Chvátal.

Z SK Sigma Olomouc naopak odešli záložníci Jaroslav Mihalík a Jean Luc Assoubre, kterým skončily krátkodobá hostování, smlouvu s klubem neprodloužil záložník David Houska. A hráčem Sigmy už není obránce Michal Surzyn, na kterého již v zimě uplatnily opci Pardubice, ovšem nakonec zahájí přípravu v Jablonci. Současně probíhá jednání o křížovém přestupu záložníků Jana Sedláka a Jiřího Texla mezi Zbrojovkou Brno a SK Sigma Olomouc. Jednání je v pokročilém stadiu. 

Na úvod přípravy mají Hanáci v plánu testy na specializovaných pracovištích FTK Univerzity Palackého. A pak už přijdou na řadu zápasy. První čtyři bude hrát Sigma ve Slatinicích, postupně proti druholigovým Vyškovu a Zbrojovce Brno, pak budou následovat zápasy proti slovenským soupeřům, nejprve se Seredí, potom s Liptovským Mikulášem.

Následovat bude herní soustředění. To Sigma absolvuje v polské Opalenici, kde to dobře zná, pobývala tam už před čtyřmi lety. „Servis tady máme vynikající. Hřiště máme sami pro sebe, v komplexu máme v dosahu pár desítek metrů všechno, co k přípravě potřebujeme, posilovnu, regeneraci, to je obrovská výhoda, máme tady skutečně výborný servis, včetně stravy na úrovni,“ chválili si tehdy trenér Václav Jílek pro klubový web podmínky k přípravě v polské destinaci. Nyní se vrátí zpět do známého prostředí. V hotelu Remes Sport&Spa, kde našla útočiště během EURO 2012 portugalská reprezentace, je osm travnatých tréninkových ploch.

Během soustředění odehraje Sigma tři utkání. Nejprve s dánským FC Midtjylland, pak s polskými kluby Zaglebie Lubin a Arka Gdyně.

Program přípravy SK Sigma
21. června: zahájení
22. – 23. června: testy na FTK UP
26. června: SK Sigma Olomouc – MFK Vyškov (10.30, hřiště Slatinice)
3. července: SK Sigma Olomouc – FC Zbrojovka Brno (10.00, hřiště Slatinice)
3. července: SK Sigma Olomouc – ŠFK Sereď (15.00, hřiště Slatinice)
7. července: SK Sigma Olomouc – MFK Tatran Liptovský Mikuláš (11.00, hřiště Slatinice)
9. – 17. července: soustředění v Opalenici
10. července: SK Sigma Olomouc – FC Midtjylland (Opalenica)
11. července: SK Sigma Olomouc – Zaglebie Lubin (Opalenica)
16. července: SK Sigma Olomouc – Arka Gdynia (Opalenica)

Další články