Zde může být vaše reklama.

Domácí zbytečná prohra Sigma si neporadila s posledním v tabulce

Sigma si neporadila s posledním v tabulce

foto: Petr Pelíšek

30. 05. 2020 - 15:51

Ve 26.kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma proti v tabulce poslední Příbrami. Zápas předtím Hanáci remizovali v Uherském Hradišti 0:0 a teď potřebovali na Andrově stadionu zabodovat naplno.

Vstup do utkání byl v podání obou týmů všelijaký a dlouho se nebylo moc na co dívat. První větší šanci měla Sigma, střela Juliše se ale vytočila mimo levou šibenici. Pomalu už se zdálo, že první poločas skončí bez gólových možností i branek, ale nakonec to bylo jinak. Góly padly dva. Nejprve ve 37.minutě poslal Sigmu do vedení Juliš. Ale náskok domácí drželi jen pět minut, pak po chybce v obraně a špatném odkopu trefil z voleje k levé tyčce Antwi a bylo vyrovnáno.

A chvíli po pauze bylo pro Sigmu ještě hůř. Trenér Radoslav Látal vystřídal Hálu Gonzálezem a prvních pět minut to fungovalo. Domácí měli převahu, ovšem bez šance. Pak vyrazila Příbram do brejku a Polidar si chladnokrevně poradil s Mandousem – 1:2. Sigma doháněla jednobrankové manko těžkopádně. V 65.minutě střílel Houska nad, o dvě minuty později dopadla stejně hlavička Gonzáleze. Pak vypálil González zcela mimo. Další možnost měla Sigma patnáct minut před koncem, po přímém kopu hlavičkoval kousek vedle Jemelka. Vzápětí po centru zleva zakončoval Yunis, ale žel bohu pro Sigmu nedal míči potřebnou razanci, takže brankář jen připravil koš. Neujaly se pak ani následné pokusy Gonzáleze a Falty, takže Sigma doma ztratila body.

„Je to obrovské zklamání z naší strany, zápas jsme nezvládli, jako vždy. Z naší strany to nebylo dobré utkání. Vedli jsme, ale vzápětí jsme dostali gól, místo toho, abychom to udrželi a uklidnili se. Zase jsme byli nekoncentrovaní a pak už to byla křeč. Nebyli jsme se schopni do té zhuštěné obrany prosadit,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – 1.FK Příbram 1:2 (1:1)

Branky: 37. Juliš – 42. Antwi, 50. Polidar. Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka. ŽK: Houska, Daněk, Látal (trenér), Košař (vedoucí mužstva), Vepřek. Diváci: 150.

SK Sigma: Mandous – Sladký (58. Zahradníček), Beneš, Jemelka, Vepřek – Hála (46. González), Houska, Breite (69. Daněk), Chytil (69. Yunis), Falta – Juliš. Trenér Radoslav Látal.
Příbram: Melichar – Kvída (78. Škoda), Dramé, Kingue, Nový – Tregler, Rezek, Soldát – Antwi (58. Pazdera), Zorvan (83. Pinc), Polidar (83. Šašinka). Trenér Pavel Horváth.

Další články