Zde může být vaše reklama.

První zápas přípravy Sigma si poradila s Rosicemi, rozhodl Houska

Sigma si poradila s Rosicemi, rozhodl Houska

foto: Petr Pelíšek

29. 07. 2020 - 19:17

Fotbalisté SK Sigma Olomouc mají za sebou první zápas přípravy na nový soutěžní ročník. Na tréninkovém hřišti číslo 2 Androva sportovního areálu měli za soupeře třetiligové Rosice. Hanáci vyhráli těsně 1:0, jedinou branku duelu dal ve 14. minutě záložník David Houska.

V základní sestavě Sigmy nastoupili stoper Roman Hubník a útočník Pavel Zifčák, zatím jediné dvě letní olomoucké posily. Hanáci, v jejichž sestavě chyběli pro zranění stoper Jan Štěrba a záložníci Mojmír Chytil s Radkem Látalem, měli celý zápas výraznou územní převahu. Branku ale dali jenom jednu, v úvodu první půlky se prosadil David Houska. Trenér Radoslav Látal protočil dvě jedenáctky, ve druhé půlce hrál stoper Pavelka, člen kádru béčka.

„Pro první zápas přípravy jsme si přáli soupeře ze třetí ligy, protože jsme v těžké přípravě. Dopoledne jsme měli tvrdý trénink. Takže to bylo spíše o kondici. Soupeř hrál dobře, bylo těžké se tam dostávat. Projevila se ta únava, spousta akcí byla nedotažených. Teď se věnujeme především kondici,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. V jeho sestavě chyběli Chytil a Štěrba. „Mojmír Chytil, tam by to mělo být bez problémů, má jen nějaký blok. S Honzou Štěrbou je to horší, je tam podezření na únavovou zlomeninu, ale konečnou diagnózu zatím nemáme, takže je těžké předjímat. Pokud se to ale potvrdí, mohl by být mimo delší čas,“ podotkl.

Další zápas hraje SK Sigma v sobotu v Rakvicích proti Spartaku Trnava 17.00.

SK Sigma Olomouc – Slovan Rosice 1:0 (1:0)

Branka: 14. Houska. Rozhodčí: Cieslar. Diváci: 250.

SK Sigma: 1. poločas: Reichl – Greššák, Hubník, Jemelka - Zahradníček, Gonzalez, Houska, Breite, Daněk, Kerbr  – Zifčák. 2. pol.: Mandous – Pavelka, Beneš, Vepřek – Sladký, Falta, Zmrzlý, Hála, Šíp – Yunis, Nešpor. Trenér Radoslav Látal.

Další články