Zde může být vaše reklama.

Vydařená generálka Sigma si v poslední přípravě poradila s Prostějovem

Sigma si v poslední přípravě poradila s Prostějovem

foto: Petr Pelíšek

15. 08. 2020 - 22:08

Fotbalisté SK Sigma Olomouc uzavřeli přípravu na nový soutěžní ročník FORTUNA:LIGY dobře. Doma na Andrově stadionu porazili v hanáckém derby druholigový 1.SK Prostějov 3:0. První mistrovský zápas nové sezony hraje Sigma doma v sobotu 22. srpna proti Liberci (17.00).

V olomoucké sestavě pro zdravotní problém chyběli stopeři Václav Jemelka, Jan Štěrba a Vít Beneš, také obránci Milan Kerbr a Radek Látal. V nominaci k zápasu se neobjevili ani útočníci Jáchym Šíp a Jakub Yunis, ti nejspíš budou hrát v neděli dopoledne za béčko derby proti Uničovu.

Sigma byla aktivnější, živější, Prostějov v podstatě do nějakých zásadních akcí nepouštěla. A rychle vedla. Už v 8. minutě ztrestal chybu hostů v rozehrávce Nešpor, když sám před prostřelil brankáře Muchu. V 17. minutě střílel po rohovém kopu nebezpečně González, jeho pokus brankář Mucha nadvakrát zneškodnil. A poradil si i o čtyři minuty později poté, co se do tutové pozice prodral Chytil. Ovšem gólmana se prostřelit nepovedlo. Po půlhodince hry přišla první velká šance Prostějova. Matoušek se protáhl po pravé straně, utekl všem, nacentroval a naštěstí pro Sigmu trefil Zapletal z voleje břevno. První poločas skončil jednobrankovým vedením Sigmy.

To se mohlo změnit krátce po přestávce, kdy měli hosté dvě velké šance v rychlém sledu. Ale Zikl ani Langer gólmana Mandouse nepřekonali. Pak už se zase rozehrála Sigma. Radič a Chytil stříleli z tutových pozic vedle. V 58. minutě už se stav měnil. Po pasu Zahradníčka se hnal do vápna Hála. Schuster ho sice poslal skluzem k zemi, ale Hála se bleskově zvedl a pokračoval v akci. Přihrál před bránu, kde zakončoval Chytil. Střela byla zblokována. Ovšem jen k Vepřkovi, který odkrytou bránu v pohodě trefil – 2:0. V 73 .minutě fauloval Omale Housku. A protože to bylo v šestnáctce, kopala se penalta. Míč si vzal, poněkud nečekaně, Radič a nedal, brankář mu pokutový kop vystihl a vyrazil. Třetí branka přece jen přišla. Po centru Zmrzlého si dal deseti minut před koncem vlastní gól Sečkář.

„Vyhráli jsme tři nula, ale na můj vkus tam ještě bylo hodně chyb. Několikrát jsme Prostějov pustili do situací, které by lepší soupeř využil. Ale to vítězství jsme potřebovali, pro pohodu a sebevědomí do startu soutěže. Pozitivní je nula vzadu, ale určitě tam byly nějaké chyby,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – 1. SK Prostějov 3:0 (1:0)

Branky: 8. Nešpor, 58. Vepřek, 80. vlastní Sečkář. Rozhodčí: Vojkovský –Mojžíš, Bureš. ŽK: Bialek. Diváci: 532.

SK Sigma: Mandous – Sladký (46. Hála), Greššák, Hubník (74. Sladký), Vepřek (63. Zmrzlý) – González (46. Falta), Breite, Houska, Chytil (63. Daněk), Zahradníček (63. Zifčák) – Nešpor (46. Radič). Trenér Radoslav Látal.
Prostějov: Mucha – Stříž, Schuster, Bialek (46. Machynek), Šmehyl – Matoušek (46. Langer), Onale, Kopřiva (56. Spáčil), Zapletal, Zikl - Píchal (56. Fokaidis). Trenér Pavel Šustr.

Další články