Zde může být vaše reklama.

Houska vystřílel postup Sigma smázla Klokany, je ve čtvrtfinále

Sigma smázla Klokany, je ve čtvrtfinále

foto: Petr Pelíšek

09. 03. 2021 - 17:53

V lize se fotbalisté SK Sigma Olomouc střelecký trápí, v domácím poháru je to jinak. Hanáci dnes hráli duel osmifinále Mol Cupu v Praze proti Bohemians a bez větších potíží postupují. Rozhodly o tom dvě branky záložníka Davida Housky.

V olomoucké sestavě chyběli pro zdravotní potíže Tomáš Zahradníček, Lukáš Greššák a Dominik Radič, do nominace k zápasu se nevešli Jan Štěrba, Jáchym Šíp, Patrik Slaměna, Pavel Zifčák a Milan Kerbr.

Sigma šla do vedení ve 20. minutě. To napřáhl zpoza šestnáctky levačkou Houska a byl z toho nádherný gól. Angličan od břevna kousek od pravé šibenice. O osm minut později mohl zvýšit olomoucký náskok Yunis, jenže v tutové šanci byl nepřesný. Klokani měli šanci v závěru poločasu, dvě minuty před přestávkou naštěstí pro hosty Necid sám před bránou nedosáhl na centrovaný míč.

Krátce po změně stran udělala Sigma další krok k postupu. Po centru Yunise zprava trefil z voleje Hála břevno, což ho mrzet nemuselo, protože míč hlavou dorazil do sítě Houska. Vedení o dvě branky dalo hostům více klidu a jistoty do hry. Hanáci si hlídali náskok a situaci, mnoho zásadního se nedělo. Osm minut před koncem mohl přidat třetí branku Mihalík, jeho bombu domácí brankář vyrazil na roh. V závěru pak Mandous skvělými zákroky vybojoval čisté konto a Sigma mohla slavit postup.

„Chtěli jsme postoupit, to se nám podařilo. Jsem rád, bylo to zaslouženě. Sestavu jsme trošku pozměnili, v mezihře nám hodně pomohl David Houska. Pracovali jsme dobře v obraně, od toho se všechno odvíjelo. Presinkem jsme získávali míče a chodili do šancí. Na můj vkus jsme ještě akcí dohráli málo. V závěru měli domácí ještě dvě šance, to by se určitě nemělo stávat. Budeme bojovat dál na obou frontách, v lize i poháru, budeme se rvát do poslední chvíle,“ řekl po utkání trenér Radoslav Látal v televizním přenosu.

FC Bohemians Praha – SK Sigma Olomouc 0:2 (0:1)

Branky: 20. a 51. Houska. Rozhodčí: Zelinka – Dohnálek, Novák. ŽK: Hronek - Breite, Gonzalez. Hráno bez diváků.

Bohemians: Bačkovský – Bartek, Köstl (77. Dostál), Krch, Vondra – Vaníček (46. Puškáč), Jindřišek  (63. Kosek), Květ, Hronek – Keita (77. Bederka), Necid (63. Pulkrab). Trenér Luděk Klusáček.
SK Sigma: Mandous – Látal, Hubník (68. Poulolo), Beneš, Zmrzlý – Gonzalez (79. Sladký), Breite, Houska, Daněk (85. Nešpor), Hála (79. Mihalík) – Yunis (68. Chytil). Trenér Radoslav Látal.

Další články