Zde může být vaše reklama.

Zatím bez posil Sigma už trénuje, ráda by střelce

Sigma už trénuje, ráda by střelce

foto: Petr Pelíšek

06. 01. 2020 - 15:58

Zápasem černých proti oranžovým začali fotbalisté SK Sigma Olomouc zimní přípravu. První trénink Hanáci absolvovali na novém umělém trávníku stadionu v Řepčíně. A po hřišti ještě hráče čekal půlhodinový výběh. Trenér Radoslav Látal měl na prvním tréninku mužstvo prakticky v podobném složení, jako na podzim. Odešel kanonýr Jakub Plšek, posilu zatím Sigma nehlásí, byť by chtěla střelce.

„Změna je tam jediná, Kuba Plšek přestoupil do Maďarska. Jinak žádnou další změnu nemáme,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma Olomouc. Klub nechce uvolňovat žádného ze stoperů, o které mají zájem jinde. Václav Jemelku by rád kazašský Kairat Almaty, Davida Zimu zase Slavia Praha. „Spíš se to děje v médiích. My zatím v této fázi nemáme zájem žádného hráče uvolňovat. Ani nabídky, které dorazily, nejsou takové, které bychom byli ochotni akceptovat,“ podotkl Minář.

Liga odstartuje už v půlce února. „Samozřejmě je ta příprava krátká. Je to všechno urychlené. Ale i přesto je dost času na to, abychom dobře protrénovali a připravili se na tu, pro nás důležitou, jarní část sezony. A nachystali mužstvo tak, abychom splnili úkoly, které máme,“ řekl trenér Radoslav Látal, který právě dnes slaví padesáté narozeniny. A rád by pro jaro nějakou posilu. „Samozřejmě. Víme, kde nás tlačí bota, kde máme problémy celý podzim, tam nám to trošku skřípalo. Takže se určitě budeme snažit získat hráče na posty, kde to potřebujeme. Kádr se teprve začne tvořit. Všechno se teprve rozjíždí, máme za sebou první trénink. Budeme na to ještě určitě pracovat,“ uvedl Látal.

S týmem netrénoval útočník Martin Nešpor, který se ještě nevyléčil ze zranění a start jara nejspíš nestihne. A ani další dva hráči, útočník Ismar Tandir míří hostovat na Slovensko, se záložníkem Václavem Pilařem bude klubu řešit, co dál.

V přípravě s áčkem SK Sigma jsou tři noví hráči. Ekvádorec Luis Arroyo, třiadvacetiletý útočník, který hrál vloni za druholigový Třinec, toho bude klub zkoušet do odjezdu na herní soustředění. A do odjezdu do Turecka se rozhodne i o setrvání záložníka Kryštofa Daňka a útočníka Jáchyma Šípa (oba ročník 2003), kteří jsou oporami staršího dorostu U 19.

Svěřence trenéra Radoslava Látala čeká osm přípravných zápasů, polovina z nich v zahraničí, z té tři na herním soustředění v Turecku. Ligové jaro odstartuje Sigma třetí únorový víkend v Teplicích.

První přípravu hraje Sigma v sobotu 11. ledna v Šumperku (15.00). Ve středu 15. ledna odehrají Hanáci na nové umělce stadionu v Řepčíně dvě utkání, nejprve s Jihlavou, potom proti Prostějovu.

Kádr SK Sigma pro přípravu
Brankáři: Aleš Mandous, Michal Reichl, Miloš Buchta, Jakub Trefil.
Obránci: Martin Sladký, Radek Látal, Vít Beneš, David Zima, Václav Jemelka, Jan Štěrba, Michal Vepřek, Milan Kerbr.
Záložníci: Martin Hála, Tomáš Zahradníček, Ondřej Zmrzlý, David Houska, Lukáš Greššák, Kryštof Daněk, Šimon Falta, Jiří Texl, Mojmír Chytil, Pablo González, Tomáš Zlatohlávek.
Útočníci: Jakub Yunis, Martin Nešpor, Luis Arroyo, Jáchym Šíp.
Přišli: Daněk, Šíp (oba z dorostu), Arroyo (Třinec – na zkoušku).
Odešli: Plšek (Puskás Ferenc Akadémia FC), Tandir (hostování v jednání), Pilař (v jednání).

Program zimní přípravy SK Sigma Olomouc
11. ledna: Šumperk – SK Sigma Olomouc (15.00)
15. ledna: SK Sigma Olomouc – FC Vysočina Jihlava (Řepčín, umělá tráva, 11.00)
15. ledna: SK Sigma Olomouc – 1. SK Prostějov (Řepčín, umělá tráva, 15.00)
18. ledna: FC Spartak Trnava – SK Sigma Olomouc (12.00)
22. ledna – 2. února: soustředění v Turecku
25. ledna: SK Sigma Olomouc – FK Karabach Agdam (11.30)
28. ledna: SK Sigma Olomouc – FK Orenburg (čas bude upřesněn)
1. února: SK Sigma Olomouc – Dnipro (čas bude upřesněn)
8. února: MFK Karviná – SK Sigma Olomouc (termín bude upřesněn)

Další články