Zde může být vaše reklama.

Mají bod z venku Sigma v oslabení náskok neudržela

Sigma v oslabení náskok neudržela

foto: Petr Pelíšek

12. 09. 2021 - 17:57

K zápasu 7. kola FORTUNA:LIGY jeli fotbalisté SK Sigma Olomouc do Mladé Boleslavi. A povedlo se jim zabodovat. Dvakrát vedli o dvě branky, nakonec duel skončil nerozhodně tři k u třem. Posledních patnáct minut dohrávali v deseti, když všechna střídání měli vyčerpána a zranil se útočník David Vaněček. Hanáci jsou v tabulce nahoře, nadto mají s devatenácti góly nejlepší útok v soutěži.

V olomoucké sestavě, jako již v několika předchozích kolech, scházelo hned několik hráčů. Trenér Václav Jílek se musel obejít bez marodů Lukáše Greššáka, Jakuba Yunise, Romana Hubníka a Michala Vepřka, útočník Jáchym Šíp v nominaci nebyl.

První možnost měli záhy po startu zápasu hosté, Breite ale z hranice šestnáctky minul. Hanáci byli aktivnější. Ale bylo to bez nějakých větších šancí. V 10.minutě si Skalák naběhal do odkopávajícího Zmrzlého a rozhodčí Machálek nepochopitelně odpískal přímý kop pro domácí. Naštěstí z toho žádné nebezpečí nebylo. A hned z protiútoku šla Sigma do vedení. Obstaral to Martin Hála. González sice v tutové pozici školácky zaváhal při přečíslení tří na jednoho, ale pak se míč po odkopu domácích dostal k úplně volnému Hálovi, který neměl problém pohodlně zakončit. O deset minut později kopali domácí první roh v utkání. Ale olomoucká defenziva nemusela řešit nic složitého. Ve 23.minutě přišla další radost pro Modrou lavinu. Centr Zmrzlého zleva vyrazil brankář jen před sebe. A bylo to ideálně přesně na nohu Růska, který poprvé v mistráku skóroval v dresu Sigmy. Jenže o náskok dvou branek Hanáci záhy přišli, snížil Škoda. Ve 29. minutě měl Škoda další šanci, brankář Macík proti němu vyběhl včas a donutil ho zakončit nepřesně. O čtyři minuty později González nesmyslně fauloval Škodu před vlastní šestnáctkou. Střelu Ewertona z přímého kopu pak chytil brankář Macík. Ve 37.minutě měla Sigma štěstí, když Ewerton trefil ranou zdálky pravou tyčku. Ve 40.minutě střílel zdálky Matějovský, také s jeho pokusem si Macík poradil. To už měla Boleslav velkou převahu. I přesto po první půlce vedla o gól Sigma.

Hned na začátku druhé půlky vybojoval Růsek roh pro Sigmu. Ale ten nebyl zakončen přesně. Po třech minutách došlo také na roh pro domácí. Boleslav byla dál aktivnější, trenér Václav Jílek na to reagoval střídáním, místo Daňka poslal do akce Sedláka. V 62.minutě atakoval Škoda brankáře Macíka, rozhodčí Machálek mu žlutou kartu nedal nejspíš jen proto, že už jednu měl a prostě ho vyloučit nechtěl … Ale nic to nezměnilo na tom, že nápor domácích pokračoval dál. Ale střídání se Olomouckým povedlo. Po dvou minutách na hřišti se trefil krásně z voleje po hlavičce Matouška a předcházejícím centru Jemelky Vaněček a bylo to zase o dva. Jenže ten musel dvě minuty poté se zraněným pravým kolenem po kopanci od Douděry. A protože Sigma už měla střídání vyčerpána, musela dohrávat v deseti. V 77.minutě vybojoval střídající Matoušek roh. To už byla Sigma nuceně v deseti. A musela se usilovně bránit. Čtyři minuty před koncem domácí snížili. A pak se jim povedlo srovnat.

"V první řadě je potřeba uznat, že i bod v kontextu zápasu je trošku šťastný. Boleslav v průběhu celého utkání měla větší množství brankových příležitostí, byla kvalitnějším týmem. Utkání nás nezastihlo úplně v dobrém rozpoložení. V prvním poločase jsme pohybově zaostávali a měli jsme strašné ztráty míčů v přechodové fázi. Přesto jsme dvakrát skórovali ze dvou šancí, které jsme si vypracovali. Produktivita se nás drží, to je jedna z mála věcí, kterou bych dneska pochválil,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Druhý poločas jsme udělali určité změny v postavení středních hráčů. Boleslav jsme poměrně dobře eliminovali. Druhý poločas byl v pořádku. Bylo to podpořené třetím gólem. Bohužel jsme museli z důvodu křečí Ondry Zmrzlého využít i třetí okno ke střídání a pak už jsme další možnost střídání neměli. V tu chvíli jsme to riskli s tím, že jsme v zádech měli dvoubrankové vedení. Věřili jsme, že utkání dokončíme bez zdravotních potíží. Bohužel David Vaněček se vzápětí zranil. V deseti jsme neměli sílu tlaku odolat a nakonec jsme dvakrát inkasovali,“ podotkl.

FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc 3:3 (1:2)

Branky: 24. Škoda, 86. vlastní Macík, 90. Karafiát - 10. Hála, 23. Růsek, 73. Vaněček. Rozhodčí: Machálek – Vlček, Pochylý. ŽK: Škoda, Douděra - Chvátal. González, Jemelka, Macík. Diváci: 2832.

Ml. Boleslav: Halouska – Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek – Matějovský, Dancák – Skalák (71. L. Mašek), Hlavatý (71. D. Mašek), Ewerton (60. Fila) – Škoda. Trenér Karel Jarolím.
SK Sigma: Macík – Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý (70. Matoušek) – Zifčák (65. Zahradníček), González, Breite, Daněk (56. Sedlák), Hála (70. Beneš) – Růsek (65. Vaněček). Trenér Václav Jílek.

Další články