Zde může být vaše reklama.

Rozhodl Daněk Sigma v poháru postoupila přes Vlašim

Sigma v poháru postoupila přes Vlašim

foto: Petr Pelíšek

21. 09. 2021 - 17:45

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hráli dnes ve Vlašimi zápas 3. kola MOL Cupu. Postupovou povinnost se jim v souboji s druholigistou povedlo splnit, rozhodl o tom jedenáct minut před koncem záložník Kryštof Daněk.

V olomoucké sestavě došlo ve srovnání s páteční ligou proti Ostravě k několika změnám. Chytal Stejskal, v základu byli Látal, Matoušek, Beneš a Daněk. Kromě již dlouhodobých marodů a těch hráčů, kteří nejsou fit, tedy Yunise, Greššáka, Hubník, Vepřka, Fialy a Golenkova, chyběli také zraněný Vaněček, Zifčák, který nejspíš dostane nějaký trest, ale o jeho výši i přes další mistrovský zápas fotbalová asociace neinformovala, do Vlašimi nejel ani Zahradníček.

Za Vlašim, která je ve druhé lize šestá, tedy na stejné pozici, jako Hanáci ve FORTUNA:LIZE, nastoupil v základní sestavě útočník Tomáš Zlatohlávek, který je v klubu na hostování z SK Sigma.

Hanáci začali roli postupového favorita plnit rychle, skoro bleskově. V 6. minutě šli do vedení, když se po přihrávce Poulola prosadil Zmrzlý. Domácí zahrozili ve 13. minutě z prvního rohového kopu, zakončoval Alijagič, naštěstí pro Sigmu tam, kde byl připravený brankář Stejskal. Z protiútoku pak střílel nepřesně González. V této pasáži zápasu bylo rušno v obou šestnáctkách, ale bez efektu v podobě změny stavu. To platilo i v závěru poločasu, když Stejskal zmařil šanci Alijagiče.

Těsný náskok Sigma držela i po přestávce. Po hodině hry mohl zvýšit Hála, ovšem po jeho hezké individuální akci zachránilo domácí břevno. Nedáš – dostaneš zafungovalo po pár minutách, když se Vlašimi povedlo srovnat. Napřed měl dvě šance Alijagič. Pak po rohovém kopu skóroval Broukal. A bylo srovnáno. Dvanáct minut před koncem byla Vlašim blízko druhé branky, Stejskal ale stačil zakončení Červenky zpacifikovat. Ovšem zase zabralo nedáš – dostaneš a v 79.minutě poslal Sigmu do vedení Daněk.

"Myslím si, že to byl jeden z našich nejhorších výkonů. Můžeme být rádi, že jsme splnili základní cíl a postoupili," řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

FC Sellier & Bellot Vlašim – SK Sigma Olomouc 1:2 (0:1)

Branky: 66. Broukal - 6. Zmrzlý, 79. Daněk. Rozhodčí: Orel – Váňa, Slavíček. ŽK: González, Daněk, Zmrzlý, Jemelka. Diváci: 450.

Vlašim: Vágner – Hošek, Breda, Broukal, Rigo (89. Sogolo) – Janda, Zinhasovič, Křišťan, Višinský – Alijagič, Zlatohlávek (55. Červenka). Trenér Martin Hyský.
SK Sigma: Stejskal – Stejskal – Látal (71. Chvátal), Poulolo, Beneš (71. Šíp), Jemelka – Matoušek (46. Sedlák), González (56. Hála), Breite, Daněk, Zmrzlý – Růsek (89. Hadaš). Trenér Václav Jílek.

Další články