Zde může být vaše reklama.

Nepovedená generálka Sigma v poslední přípravě nedala gól a prohrála

Sigma v poslední přípravě nedala gól a prohrála

07. 07. 2019 - 13:46

Poslední přípravný zápas nehráli olomoučtí fotbalisté v papírově nejsilnějším možném složení. Vzhledem k lehčím zdravotním problémům nemohli nastoupit stoper Vít Beneš ani záložník Tomáš Zahradníček. Na belgický Mouscron tým SK Sigma Olomouc nestačil, v každém z poločasů inkasoval po jedné brance a prohrál.

Zápas byl od začátku docela vyrovnaný, první větší šanci měla Sigma, ale po centru Vepřka zakončil Yunis hlavou nepřesně. V 19. minutě Belgičané ztrestali olomouckou hrubku a šli do vedení. Čtyři minuty před přestávkou musel trenér Látal střídat ve vzdušném souboji po rohovém kopu se zranil stoper Štěrba. Místo něj šel hrát Polom a Štěrba se vydal k ošetření do nemocnice.

Sigma tak musela dohánět jednobrankové manko. Smazat ho mohla záhy po startu druhé půlky. S povedenými střelami Plška nebo Vepřka si brankář Moucsronu dokázal poradit. Po hodině hry Hanáci inkasovali podruhé, pro ofsajd ovšem gól neplatil. V 62. minutě měl soupeř Sigmy výhodu pokutového kopu, brankář Reichl penaltu zlikvidoval. Třináct minut před koncem přišel další pokutový kop pro Mouscron, ten už Reichl nechytil …

„Zápas měl kvalitu, hrál se rychlý, důrazný fotbal, a to se mi líbilo. První velkou šanci jsme měli my, ale netrefili prázdnou bránu. Potom jsme po presinku a chybě v rozehrávce dostali gól. Ve druhém poločase jsme dělali zbytečné fauly v šestnáctce. Někteří hráči ukázali, že je s nimi ještě potřeba pracovat. Ta dvě utkání v Rakousku mi určitě otevřela oči v tom, s kým můžu počítat do mistrovských utkání a s kým ne," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal pro klubový web.

SK Sigma Olomouc –  Royal Excel Mouscron 0:2 (0:2)

Branky: 19. Olinga, 77. (pen.) Mohamed.

SK Sigma: Mandous (46. Reichl) – Sladký (73. Látal), Štěrba (42. Polom), Jemelka, Vepřek (58. Kerbr) - Texl (82. Chytil), Plšek (73. Zmrzlý), Greššák, Houska (58. Nešpor), Falta (58. Buchvaldek) – Yunis (73. Pilař). Trenér Radoslav Látal.

Další články