Zde může být vaše reklama.

Další vítězství Sigma v přípravném utkání porazila Jihlavu

Sigma v přípravném utkání porazila Jihlavu

foto: Petr Pelíšek

15. 01. 2020 - 14:03

Ve druhém přípravném utkání hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na stadionu v Řepčíně proti druholigové Vysočině Jihlava. Zvítězili o dvě branky, jeden gól dal i testovaný ekvádorský útočník Luis Arroyo.

Sigma se do soupeře zakousla hned od začátku a Vysočina v prvním poločase moc nestíhala chytat domácí protiútoky. Do vedení poslal Hanáky už v 9. minutě Hála. Další velké šance zůstaly nevyužity. Až šest minut před koncem skončil brejk Hály faulem brankáře a kopala se penalta. Tu s trochou štěstí proměnil González. Ve 41. minutě za hosty snížil z pokutového kopu Mikuš. Ve druhé půlce byla Sigma pořád lepší, i když tutovek už nebylo tolik. Gól padl ještě jeden, dal ho po centru Látala zprava hlavou testovaný ekvádorský útočník González.

„Bylo to dobré. To, co jsme si řekli, to jsme plnili,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. „Nastoupilo trošku zkušenější mužstvo a pracovalo velmi dobře. Byli jsme aktivní, bylo tam hodně náběhů za obranu,“ podotkl Látal. Jednu branku dal Luis Arroyo, testovaný ekvádorský útočník. „Arroyo je trošku jiný typ útočníka jako Kuba Yunis. Rychlostní typ, má tam náběhy, bylo to vidět,“ uvedl kouč Sigmy.

„Možná výsledkově to bylo lepší než před rokem, ale se hrou jsem nebyl spokojený. Hlavně v prvním poločase jsme zkoušeli úplně jiné rozestavení. A tam jsme se trápili. I když jsme hráli v defenzivě na pět obránců, tak jsme nezachytávali vůbec náběhy domácích. Dělalo nám to velké problémy, hráči si to ani nenačetli, bylo to pořád stejné. Sigma byla lepší, i ve druhém poločase. My trénujeme teprve od pondělí, takže nějaká součinnost, sehranost, to tam nebylo. Čekal jsem od toho trošku víc, možná větší hladovost, ale kvalita byla na straně Sigmy,“ řekl trenér Vysočiny Jihlava Radim Kučera.

SK Sigma Olomouc – FC Vysočina Jihlava 3:1 (2:1)

Branky: 9. Hála, 39. (pen.) González, 65. Arroyo – 41. (pen.) Mikuš. Diváci: 100.

SK Sigma: Buchta (64.Trefil) - Látal, Zima, Jemelka, Vepřek - Hála, Greššák (75. Grygar), Houska, Falta, González (75. Spáčil) – Chytil (46. Arroyo). Trenér Radoslav Látal.

Jihlava: 1. poločas: Veselý – Vedral, Tlustý, Pojezný – Mikuš, Lacko, Ritter, Javůrek – Matulka, John, Rezek. 2. poločas: Veselý – Svoboda, Šimko, Tijani, Novotný – Chok, Vaculík, Smejkal, Křivánek – Klobása, Koubek. Trenér Radim Kučera.

Další články