Zde může být vaše reklama.

Druhý zápas přípravy Sigma v Trenčíně prohrála gólem z penalty

Sigma v Trenčíně prohrála gólem z penalty

foto: Petr Pelíšek

14. 01. 2022 - 16:46

Druhý zápas zimní přípravy na jaro FORTUNA:LIGY hráli dnes fotbalisté SK Sigma Olomouc na Slovensku v Trenčíně. Utkání moc šancí nenabídlo, vyhráli domácí gólem z vymyšlené penalty. V neděli Sigma vyrazí na herní soustředění na Maltu.

V základní sestavě Sigmy nastoupil po návratu zpět do klubu záložník Navrátil, s kapitánskou páskou na paži. Úvodní minuty moc vzruchu nepřinesly, byť častěji u míče byli hosté. Ve 12. minutě zahrával Trenčín roh. Po něm byl nastřelen do rukou u těla Breite. Rozhodčí nepochopitelně odpískal pokutový kop a nadto dostal Breite žlutou kartu … Trapas pak dovršila kontrola videa, která vše potvrdila … Penaltu Jendrišek proměnil. Pak se pokračovalo tak, jak se začalo. Oba celky se snažily kombinovat, ovšem k šancím to nevedlo. Ve 29. minutě trefil kousek před vápnem Pires loktem do obličeje Chytila, ale rozhodčí i VAR byli tentokrát v klidu … O tři minuty později byl po chybě Gonzáleze v tutovce Jendrišek, naštěstí pro Sigmu minul. Z protiakce hledal Růsek centrem zprava na první tyčce Chytila, ten se ale k zakončení neprotlačil. Osm minut před pauzou napřáhl zdálky domácí Kmeť, ale přesný nebyl. Stejně jako vzápětí Zubairu. V závěru poločasu se dostala k zakončení i Sigma, Beneš ovšem po přímém kopu hlavičkoval hodně nad.

Po přestávce Sigma přidala na pohybu. A trenčínská aktivita byla rázem pryč. Ale pořád to bylo tak, že se ani jeden z celků nedokázal prosadit přes defenzivu soupeře do nějaké větší šance. Brankáři tedy moc práce neměli. Až v 71. minutě po špatném olomouckém odkopu střílel zblízka Ghali, ovšem jen do nachystaných rukavic brankáře Stejskala. O čtyři minuty později se protáhl do palebné pozice Daněk, jeho tečovanou ránu vytáhl brankář z podbřevna na roh. V 80. minutě byl v tutovce domácí Gajdoš, gólman Stejskal ale skvělým zákrokem vyrazil na rohový kop.

„Prohráli jsme zaslouženě, zejména v prvním poločase byl výkon velice špatný. Pokud hráči pochopí, co dělali špatně, mohou se od tohoto utkání odrazit a zvednout se. Z prvního poločasu jsem ale zklamaný. Takto jsme si to nepředstavovali," řekl asistent trenéra SK Sigma Jiří Saňák.

Trenčín – SK Sigma Olomouc 1:0 (1:0)

Branka: 17. (pen.) Jendrišek. Rozhodčí: Kišš – Vorel, Jánošík. ŽK: Mičuda, Ibrahim, Gajdoš – Breite, Zifčák. Diváci: 300.

SK Sigma: Stejskal – Chvátal (61. Zahradníček), Beneš (61. Poulolo), Jemelka, Vepřek (46. Zmrzlý) – Navrátil (61. Daněk), Greššák (46. Spáčil), Breite (61. Slaměna), Chytil (61. Fiala), González (61. Zifčák) – Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články