Zde může být vaše reklama.

Výhra na úvod Sigma v Turecku zvítězila nad Karabachem

Sigma v Turecku zvítězila nad Karabachem

foto: Petr Pelíšek

25. 01. 2020 - 11:22

Fotbalisté SK Sigma Olomouc mají zdárně za sebou první utkání na herním soustředění v Turecku. Odehráli ho proti ázerbájdžánskému FK Karabach. A podařilo se jim zvítězit o dvě branky.

Trenér Radoslav Látal nemohl do sestavy zařadit nemocného stopera Víta Beneše, stejně tak útočníka Martina Nešpora, který zůstal se zraněním doma.

Sigma takřka v momentálně nejsilnějším možném složení. A po prvním poločase vedla, když se ve 23. minutě prosadil Martin Hála. Karabachu se povedlo srovnat v 59. minutě. Ale nerozhodný stav nevydržel dlouho, za další dvě minutky vrátil vedení Sigmě Mojmír Chytil. Výhru Modré laviny potom ještě pojistil dvě minuty před koncem stoper David Zima.

„S výkonem jsem spokojený. Hráli jsme s účastníkem Evropské ligy, který byl velice dobrý na míči a v kombinaci. My jsme se s těmito faktory ale vypořádali, od začátku jsme plnili, co jsme chtěli. Ve druhém poločase jsme prostřídali a nějaké chyby se objevily. Ty si teď rozebereme. Jsem ale rád, že jsme dnes zápas zvládli,“ řekl trenér Radoslav Látal pro klubový web.

Další zápas hraje Sigma v úterý proti ruskému FK Orenburg.

SK Sigma Olomouc – FK Karabach Agdam 3:1 (1:0)

Branky: 23. Hála, 61. Chytil, 88. Zima – 59. Qurbanlı.

SK Sigma: 1. poločas: Mandous - Látal, Zima, Jemelka, Vepřek - Hála, Houska, Greššák, Falta, González - Yunis. 2. pol.: Mandous - Sladký, Zima, Jemelka (87. Štěrba), Kerbr - Zahradníček, Houska (77. Zmrzlý), Greššák (88. Šíp), Falta (70. Daněk), Pilař - Chytil. Trenér Radoslav Látal.

Další články