Zde může být vaše reklama.

To je škoda Sigma vedla o dvě branky, ale Spartě podlehla

Sigma vedla o dvě branky, ale Spartě podlehla

foto: Petr Pelíšek

07. 02. 2021 - 20:27

V 18.kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma proti Spartě Praha. Po velmi dobrém výkonu sahali po výhře, vedli už dva nula, ale prohráli. Pro další zápas přišla Sigma o dva hráče, čtvrté žluté dostali Roman Hubník a Pablo González.

Trenér Radoslav Látala postrádal v utkání ve srovnání s předchozím kolem tři hráče – karetné stopku měli Martin Hála a Martin Nešpor, pro zranění hrát nemohl David Houska. Takže také proto muselo dojít ve složení základní jedenáctky k mnoha změnám. Další z nich pak bylo to, že ve stoperské dvojici s Hubníkem nastoupil místo Poulola Beneš.

Sigma poslední tři zápasy doma nad Spartou vyhrála a vedlo se jí v úvodu duelu i tentokrát. A rychle šla do vedení. V 7.minutě ještě hlavičkoval Vepřek nepřesně. Ale o dvě minuty později už se stav měnil. Po centru Zahradníčka zprava poslal do vedení Sigmu Daněk.

Ve 20. minutě měla dobrou šanci Sparta, naštěstí pro Sigmu Pavelka přestřelil. Ve 24. minutě vymyslel Daněk tutovku pro Gonzáleze. Jeho bomba šla jen na střed, brankář Nita míč vyboxoval. Ve 27. minutě měli střelu ze střední vzdálenosti i hosté, pokus Karlsson byl nebezpečný, ovšem brankář Mandous zasáhl výborně. Po půlhodině hry se Vepřek po souboji chytil za pravé tříslo a musel střídat. Místo něj šel do hry Zmrzlý. Ve 34.minutě měla Sigma slibnou možnost, ve vápně byli Chytil s Gonzálezem, ale první jmenovaný míč na spoluhráče patičkou nepřihrál, nepovedlo se. To byla škoda. Čtyři minuty před přestávkou střílel zdálky Krejčí mladší, ale Mandous míč lapil jako malinu. Vzápětí měl mladší Krejčí další možnost, ale zhruba z penaltového puntíku vysoko přestřelil.

Také druhý poločas začala Sigma výtečně. Obrana Sparty ve 48.minutě přestala existovat, González mohl jít po nákopu Mandouse od půlící čáry sám na bránu a dal na 2:0. A vzápětí mohl přidat další gól. Hrálo se pod olomouckou taktovkou. Ale pak z ničeho nic přišla branka hostů. Kolmá přihrávka prošla v 57.minutě na staršího Krejčího, který nedal brankáři šanci. Po hodině hry kopala Sigma roh, ale nebylo to pro hosty nic nebezpečného. V 66.minutě po přezkumu VAR došlo na pokutový kop pro hosty po souboji Zmrzlého s Kozákem. Penaltu proměnil Karlsson a bylo to 2:2. To Spartu nastartovalo a byla nebezpečná. Zakončení Karlssona nebo Hancka přečkala Sigma bez újmy. Protiakce přišla v 78.minutě. Bombu Zahradníčka z úhlu Nita vyrazil. Z protiútoku přišel závar před olomouckou brankou, naštěstí se hostující hráči nezorientovali dobře. A pak střílel na střed Hancko. Devět minut před koncem byl v pokutovém území faulován Daněk. Jasný faul mladšího Krejčího potvrdil VAR. A penaltu kopala i Sigma. Tu ovšem González zazdil … A následnou gólovou dorážku znemožnil rozhodčí odpískáním faulu na brankáře. V nastaveném čase pak přišel hanácký zmar Greššák fauloval Kozáka a Sparta kopala penaltu. Tu Karlsson proměnil.

"Jestliže neproměníme v 85. minutě za stavu dva dva penaltu, nemůžeme pomýšlet na vítězství se Spartou. Bohužel je to po několikáté, zase tam nasekáme tolik chyb. Zápas se rozhodoval tou penaltou pro nás a dopadlo to špatně. Nebavme se o pozitivech. Je to o tom, co děláme za chyby. Myslíte, že budeme mít zase se Spartou někdy možnost být ve vedení dva nula, mít možnost dát na tři a pak takový zápas ztratit. Je to všechno z těch chyb, co se opakují," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha 2:3 (1:0)

Branky: 9. Daněk, 48. González – 67. (pen.) a 90+3 (pen.) Karlsson, 57. Krejčí st. Rozhodčí: Franěk –Blažej, Dresler. ŽK: Hubník, González, Greššák  – Krejčí ml. Hráno bez diváků.

SK Sigma: Mandous – Sladký, Hubník, Beneš, Vepřek (32. Zmrzlý) – Zahradníček (80. Látal), Greššák, Daněk, Breite, González – Chytil (90. Poulolo). Trenér Radoslav Látal.

Sparta: Nita – Sáček, Vitík, O. Čelůstka, Hancko – Moberg Karlsson, Ladislav Krejčí ml., Pavelka (58. Karabec), Dočkal (90+5. Souček), Ladislav Krejčí st. (63. Plavšić) – Juliš (63. Kozák). Trenér Pavel Vrba.

Další články