Zde může být vaše reklama.

Sezona ještě nekončí Sigma veze z Liberce postup do finále středu

Sigma veze z Liberce postup do finále středu

foto: Petr Pelíšek

30. 04. 2022 - 17:48

Odvetu semifinále střední skupiny FORTUNA:LIGY hráli dnes v Liberci fotbalisté SK Sigma Olomouc. Hanákům se povedlo vybojovat postup i přes obrovskou marodku. V první půlce dal branku Ondřej Zmrzlý, ve druhé Antonín Růsek, a Olomoučtí tak budou hrát finále.

Marodka a Sigma, to už je obvyklé spojení pro tuto sezonu. Tentokrát byla opravdu ohromná. Trenér Václav Jílek musel postrádat Matúše Macíka, Mojmíra Chytila, Víta Beneše, Pabla Gonzáleze, Tomáše Zahradníčka, Jakuba Matouška, Jiřího Spáčila, Jana Navrátila, Davida Vaněčka, Lukáše Greššáka a Jakuba Yunise. Čili kompletní jedenáctka.

Už na začátku 2. minuty byl v tutové šance Daněk, ale domácí brankář zasáhl reflexivním zákrokem. Po dalších šesti minutách byl v dobré palebné pozici Hadaš, který hrál v lize poprvé v základní sestavě, ale pokus o obstřel brankáře mu nevyšel. V 11. minutě přišla třetí velká možnost Sigmy. Po centru Chvátala ovšem Růsek hlavičkoval vedle. Hanáci vstoupili do zápasu velmi dobře, byli aktivní, domácí nedovolovali prakticky nic. Sigmě měla jednu možnost za druhou, do dalších se dostali Hadaš, Jemelka, Chvátal a Hubník. Klaplo to ve 28. minutě. To se protáhl do vápna Chvátal a jeho přihrávku poslal do brány Zmrzlý. A Sigma vedla. Domácí na to reagovali střídáním a poté se jim povedlo olomouckou aktivitu otupit. Ale ne úplně, liberecký brankář musel chytat nebezpečné střely Růska a Daňka. Takže po poločase Sigma v Liberci vedla o gól a měla nakročeno za postupem.

V úvodu druhého poločasu, těžko říct proč, neodpískal rozhodčí hrubý zákrok na Hadaš. Přitom šlo o faul na minimálně žlutou kartu. Nic na to nezměnila ani přítomnost videorozhodčího na stadionu … Jinak se ale obraz hry moc nezměnil. Sigma s přehledem kontrolovala hru, držela Liberec na distanc a čekala na nějakou tu šanci. Po hodně hry si zaběhla za obranu domácí Rondič, naštěstí pro hosty zakončil špatně. V 64. minutě se Sigma dočkala druhé branky. Po centru Šípa zleva se skóroval Růsek. V 75. minutě se mohl stav zase měnit, naštěstí pro Sigmu trefil Rondič jen pravou tyčku. Pak šel do hry záložník Štěpán Langer, kanonýr béčka, byla to jeho prvoligová premiéra. V poslední minutě mohl přidat třetí branku Sigmy Šíp.

„Myslím si, že celkově je postup zasloužený. Dnes jsem měl pocit, že to chceme více než soupeř. Jsem rád, byl to hlavní cíl. Dohrávat sezónu tak, abychom čtrnáct dní trénovali a neměli zápas, není nic příjemného, jak pro trenéry, tak hráče. Jsem rád, že jsme utkání byli schopni rozhodnout a zvládnout, podle mě poměrně jednoznačně. Byť nás soupeř ve druhém poločase zatlačil a měl šance, tak z celkového pohledu jsme utkání zvládli velmi dobře,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

FC Slovan Liberec – SK Sigma Olomouc 0:2 (0:1)

Branky: 28. Zmrzlý, 64. Růsek. Rozhodčí: Starý – Vodrážka, Machač. Diváci: 1428.

Liberec: Vliegen – Koscelník (58. Alijagič), Gebre Selassie, Purzitidis, Mikula  – Tiéhi, Havelka (30. Frýdek) –Matoušek (46. Rabušic), Višinský (46. Rondič), Tupta –Hilál (67. Doumbia). Trenér Luboš Kozel.
SK Sigma: Stejskal – Chvátal, Hubník, Jemelka, Vepřek (85. Sláma) – Hadaš (60. Šíp), Breite, Sedlák (85. Poulolo), Daněk (76. Langer), Zmrzlý – Růsek (85. Piňa Mujica). Trenér Václav Jílek.

Další články