Zde může být vaše reklama.

Zázrak v závěru Sigma vybojovala s Dynamem bod

Sigma vybojovala s Dynamem bod

foto: Petr Pelíšek

14. 08. 2021 - 16:15

Po čtrnácti dnech se fotbalisté SK Sigma Olomouc opět zapojili do programu FORTUNA:LIGY. Ve 4. kole hráli doma na Andrově stadionu proti Dynamu České Budějovice. Hanáci získali bod za remízu 3:3, kterou trefil v sedmé minutě nastavení Florent Poulolo.

Trenér Václav Jílek musel udělat v sestavě několik změn. A zásadních. Vzhledem ke zdravotnímu stavu nemohli hrát stopeři Roman Hubník a Vít Beneš. Scházeli také útočník Jakub Yunis a záložník Lukáš Greššák, kteří jsou dlouhodobě na marodce, zdravotní stav nepustil do hry ani obránce Radka Látala. V základní sestavě nastoupil na stoperu Václav Jemelka a Florent Poulolo.  S kapitánskou páskou nastoupil záložník Radim Breite. Poprvé byl v základu záložník Pablo González. V nominaci chyběli Martin Nešpor, Patrik Slaměna a Jan Fiala.

Sigma začala ofenzivně. V 6. minutě vychytal Vorel v krátkém sledu střely Matouška a Zmrzlého. K tomu bylo v úvodu ještě několik rohů, ale bez efektu. Naopak v 9. minutě přišla pro Hanáky rána. Bassey se po skrumáži zorientoval rychle, sice byl obestoupen domácími zadáky, ale podařilo se mu s tečí prostřelit vše. A Dynamo vedlo. Náskok hostů mohl o pět minut později navýšit Brandner, ale Macík byl skvělý a připravený. Sigmu jinak inkasovaný gól nesraz, dál diktovala tempo. Vytvořila si územní převahu a nejblíže k vyrovnání měl Hála, jenže ve skluzu zblízka přestřelil, podobně jako výtečně hrající Matoušek při obstřelu z šestnáctky. Hosté čekali na brejky a ty měli pekelně nebezpečné. Nejprve Bassey neproměnil svoji další velkou šancí. Ale ve 41. minutě využilo Dynamo chaosu v domácí defenzivě, Mihálik ještě přihrál Čavošovi, který dával do prázdné. Gól do šaty, nula dva, se Sigmou to vypadalo bledě.

Trenér Jílek na aktuální stav reagoval střídáním tří hráčů pro druhý poločas. Na plac šli Vepřek, Daněk a Vaněček, dolů Sedlák Zmrzlý a Matoušek. Obranu stáhl na tři a vsadil vše na ofenzivu. Zabralo to rychle. V 52. minutě uklidil centr Chvátal zleva na zadní tyčce Jemelka a kontaktní gól byl na světě. Jenže v 61. minutě bylo zase hůř, když hosté dali po brejku třetí branku. Sigma se ale nesložila a bojovala dál. Hála trefil parádní bombou břevno, dorážku Vaněčka Budějovičtí zmařili. Pak sudí Černý odpískal penaltu po pádu Gonzáleze, ovšem po přezkumu videa ji odvolal. Závěr měla Sigma ve stylu from zero to hero. V 8ž. minutě se po přihrávce Růska střídající Zifčák skvěle obtočil kolem stopera a z rohu malého vápna dal na 2:3. Pak už se hrálo prakticky jen před bránou hostů. V nastavení přišel udělat vítr do šestnáctky o brankář Macík. A poté, co se zapojil do vzdušného souboje, získali Hanáci míč, Růsek přistavil Poulolovi, který křižnou střelou zajistil pro Sigmu alespoň bod.

"Vzhledem k průběhu utkání musíme bod brát, vždyť ještě pět minut před koncem základní hrací doby jsme prohrávali o dvě branky. Je to pro nás malé vítězství, byť jsme do duelu šli s touhou a energií získat tři body. Museli jsme řešit složení stoperské dvojice. Dostali jsme dva strašně jednoduché góly, ale na druhé straně se zase stopeři vykoupili dvěma vstřelenými góly v pravou chvíli,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – Dynamo České Budějovice 3:3 (0:2)

Branky: 52. Jemelka,  86. Zifčák, 90+7. Poulolo – 9. Bassey, 41. Čavoš, 61. Tolno. Rozhodčí: Černý – Kotík, Váňa. ŽK: Hála. Jemelka, Poulolo. Zifčák, Chvátal –Talovierov , M. Valenta. Diváci: 2619.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý (46. Vaněček) – Breite, González (79. Zifčák) – Hála (66. Šíp), Jakub Matoušek (46. Vepřek), J. Sedlák (46. Daněk) – Růsek. Trenér Václav Jílek.

Č. Budějovice: Vorel – Králik, Talovierov, P. Novák, Sladký (84. Čolić) – Javorek (55. M. Valenta), Čavoš, Mihálik (55. Tolno), Hora (72. Michal Škoda) – Brandner (84. Vais), Bassey. Trenér David Horejš.

Další články