Zde může být vaše reklama.

Poslední zápas v Turecku Sigma zakončila soustředění výhrou, rozhodl Falta

Sigma zakončila soustředění výhrou, rozhodl Falta

foto: Petr Pelíšek

01. 02. 2020 - 16:49

Třetí a poslední zápas na herní soustředění v Turecku hráli první únorový den fotbalisté SK Sigma Olomouc. Za soupeře měla Modrá lavina ukrajinský SK Dnipro-1. A vyhrála brankou Šimona Falty.

V olomoucké sestavě chyběli pro lehčí zranění Michal Reichl, Michal Vepřek, Milan Kerbr a Pablo González, plus útočník Martin Nešpor, který vzhledem ke zranění ani do Turecka necestoval. S výpravou už není stoper David Zima, který ladí smlouvu v pražské Slavii, kam míří na přestup. Naopak hrát už mohl uzdravený Śimon Falta.

Vstup do zápasu měla Sigma aktivní, Dnipro si nevědělo rady napadáním vysoko. Ale rychle si na to zvyklo a v 7. minutě mělo první šanci. Naštěstí pro Hanáky zakončující hráč trefil jen svého kolegu. Vzápětí Sigma v klidu ubránila dva ukrajinské rohy. V 17. minutě zahrávala Sigma přímý kop po faulu na Zahradníčka. Bylo to z celkem nebezpečné pozice, ale Faltovi pokus o přímou střelu nesedl. O tři minuty později kopalo Dnipro další roh. Ten Sigma ubránil, ale následná akce byla nebezpečná, naštěstí nikdo na přihrávku před bránu nedosáhl. Z protiútoku musel po akci Chytila zasahovat ukrajinský brankář, vzápětí přišla standardka z gólové pozice po faulu na Chytila. Přímo proti bráně, stačilo jen dobře trefit. To se Faltovi povedlo, na jeho střelu brankář reagoval špatně a Sigma vedla 1:0. Po půl hodině zápasu hledal Sladký centrem zprava na zadní tyčce Látala, ale míč k němu nepustil Adamjuk. V závěru poločasu chyběla oběma týmům přesnost ve finální fázi, takže do přestávky šla Sigma s jednobrankovým vedením.

Do druhé půlky poslal trenér Látal šest čerstvých hráčů. Prostřídalo také Dnipro, takže úvodní minuty první půlky byly trošku neuhlazené, bez nějakých souvislých akcí. Až v 57. minutě zkoušel soupeř překvapit Sigmu rychle rozehraným přímým kopem, ale byl z toho jen ofsajd. Jinak bylo o něco častěji u míče Dnipro, ovšem nic zásadního nemusela v podstatě defenziva Sigma řešit, soupeř moc nebezpečný nebyl. Po hodině hry střílel zdálky Daněk, ale jen slabě a do míst, kde už čekal připravený brankář. A poté se Sigma rozehrála. V 64. minutě měl blízko ke gólu Sladký, jeho bomba ale skončila na břevně. O dvě minuty později kopala Sigma roh, ale k ohrožení brány se z něj nedostala. V 69. minutě přišel další olomoucký roh. Nebylo z toho nic, rozhodčí viděl nějaký útočný faul. Patnáct minut před koncem mohlo být srovnáno, Nazarenko z dobré palebné pozice po rychlém protiútoku přestřelil. V79.minutě zahrávala Sigma přímý kop po faulu na Šípa u rohového praporku. Byla z toho nebezpečná situace, ale hlavička Beneše šla vedle. Sedm minut před koncem zahrávalo Dnipro v rychlé sledu přímý kop a dva rohy, ale bez šance. Nic nebylo ani ze závěrečného ukrajinského tlaku, takže Sigma na soustředění vyhrála i třetí zápas.

Generálku na ligové jaro bude hrát SK Sigma v Karviné v sobotu 8. února od 14.30.

SK Sigma Olomouc – SK Dnipro-1 1:0 (1:0)

Branka: 24. Falta.

SK Sigma: 1. poločas: Mandous - Sladký, Beneš, Jemelka, Látal - Zahradníček, Greššák, Houska, Falta, Hála – Chytil. 2. pol.: Buchta – Sladký, Beneš, Štěrba, Látal – Pilař, Daněk, Zmrzlý, Falta (75. Zlatohlávek), Hála (67. Šíp) – Yunis. Trenér Radoslav Látal.

Další články