Zde může být vaše reklama.

Další ztráta Sigma zase jen remizovala, i když hrála proti deseti

Sigma zase jen remizovala, i když hrála proti deseti

foto: Petr Pelíšek

15. 12. 2020 - 18:12

Fotbalisté SK Sigma Olomouc počtvrté v řadě remizovali 1:1. Tentokrát ve 12. kole FORTUNA:LIGY doma s Dynamem České Budějovice. Po prvním poločase vedli brankou Martina Nešpora z penalty, navíc hosté hráli v deseti. Jenže ani přesilovka Hanákům k tříbodovému zisku nepomohla.

Trenér Radoslav Látal opět udělal změny v sestavě. Od prvních minut se hrál fotbal bez nějakých větších vyložených šancí. Za domácí to zkoušel dvakrát ze střední vzdálenosti González, ale brankář ani nemusel zasahovat, míč byl vždy tečován spoluhráčem před ním na rohový kop. To Budějovice byly nebezpečnější, když se středem po balonu za obranu protáhl Van Buren. Ale brankář Mandous vyrazil jeho zakončení na roh. Po půlhodině hry šla Sigma do vedení. Nešpor byl faulován, hostující dostal červenou a kopala se penalta. Tu sám Nešpor proměnil. Jenže náskok jedné branky Hanákům neprospěl, ba naopak. Ve druhém poločase hosté i v oslabení předvedli srdnatý výkon, navíc se jim povedlo srovnat, když rychlý protiútok zakončil výborně Jánošík. Oba týmy ještě mohly dát druhou, tedy vítěznou, branku. Za domácí to byl Falta, za hosty zase Jánošík, ale v obou případech byli brankáři pozorní a stav už se nezměnil.

„Dneska ten bod beru, jako kdybychom tu vyhráli, protože jsme hráli dlouho v deseti. Mužstvo musím za výkon pochválit. Myslím, že jsme si ten bod zasloužili, i v deseti jsme Olomouc ve druhém poločase nepustili do žádné šance. Kluci makali, domácím mnoho nedovolili, smekám před nimi, zaslouží si uznání za to, co předvedli,“ řekl trenér Dynama David Horejš.

„První poločas, se dá říct, celkem v pořádku. Až na jednu šanci jsme hráli v defenzivě dobře. Šli jsme do vedení, soupeř dostal červenou. Ale pak si to zase sami zkomplikujeme. Můžeme si říkat, co chceme, je to v hráčích, dopadlo to tak, jak to dopadlo,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0)

Branky: 35. (pen.) Nešpor - 77. Jánošík. Rozhodčí: Machálek - Mojžíš- Leška. ŽK: Gonzáles, Houska, Látal, Vepřek - Havel, Jánošík, Vorel. ČK: 35. Talovierov. Hráno bez diváků.

SK Sigma: Mandous – Vepřek, R. Hubník, Poulolo, Látal – Greššák – Houska (74. Breite), Zahradníček (84. Yunis), Falta (84. Chytil), P. González (74. Hála) – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.

Č. Budějovice: Vorel – Králik, P. Novák, Skovajsa, Talovierov – Javorek, Čavoš  – Brandner, Mršić (87. L. Matějka), Bassey (36. L. Havel) – Van Buren (51. Jánošík). Trenér David Horejš.

Další články