Zde může být vaše reklama.

Další remíza Sigma zase ztratila výhru v závěru

Sigma zase ztratila výhru v závěru

foto: Petr Pelíšek

05. 12. 2020 - 17:51

V 10. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma proti Příbrami. Souboj s posledním v tabulce Hanáci nezvládli, mají jen jeden bod. Osmý zápas v řadě zabodovali, ale podruhé za sebou ztratili výhru v závěru.

V olomoucké sestavě pro zranění nebo nemoci chyběl Ondřej Zmrzlý, nahradil ho  v základní sestavě Radek Látal. V nominaci k zápasu nebyli Michal Vepřek, Jan Štěrba, Jakub Yunis, Kryštof Daněk a Jáchym Šíp.

Sigma soupeře od prvních minut přehrávala, ale těžko hledala cestu do příbramského betonu. Naopak hosté byli směrem dopředu prakticky neškodní, olomoucká defenziva jim nedovolila lautr nic. S přibývajícím čase se Hanáci začali dostávat i do šancí. Z dobrých palebných pozic ale nebyli přesní Falta, Houska ani Poulolo. Povedlo se to osm minut před přestávkou. Po faulu na Hálu kopala Sigma penaltu, kterou Houska s přehledem proměnil. A Sigma vedla. Náskok mohl do poločasu navýšit Chytil, ale střela mu vůbec nesedla.

Ve druhé polovině tak měla Sigma hubený náskok, který se snažila navýšit. Ale ofenzivě chyběla přesnost, kromě rohových kopů a standardek si domácí mnoho nevytvořili. To hosté mohli po hodině hry srovnat, naštěstí Voltr z první tyčky tvrdou ranou minul. Takže to bylo pořád dramatické. Ovšem jinak se hrálo bez nějakých větších vyložených šancí na obou stranách. Deset minut před koncem měla Sigma štěstí, příbramský Voltr zakončil do pravé tyčky. V 84. minutě měl druhý olomoucký gól na noze Zifčák, ale brankáře neprostřelil. Tři minuty před koncem Sigma o výhru přišla, na jedna k jedné srovnal po centru zprava Antwi.

„Budu věřit tomu, že je to pro nás zasloužený bod. Zápas měl určité fáze. První poločas jsme byli zakřiknutí, nemastní neslaní, nedostávali jsme se do soubojů, byli jsme všude pozdě. Pak jsme soupeři darovali penaltu a zaslouženě prohrávali. V šatně jsme si řekli, že musíme být odvážnější, agresivnější, dostávat se více k odraženým balonům. Pak vyrovnání viselo ve vzduchu a zaslouženě přišlo,“ řekl trenér Příbrami Pavel Horváth

„My jsme zase ztratili dva body. Náš výkon určitě nebyl dobrý. V prvním poločase to ještě v pořádku, ale bylo to bez zakončení. Bohužel, ve druhém poločase jsme hráli špatně. Příbram přidala a srovnala. Problém je pro nás překonat soupeře a zakončit. Ve dvou zápasech jsme ztratili po dvou bodech, naše hra není dobrá, takže budeme muset něco změnit,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – 1.FK Příbram 1:1 (1:0)

Branky: 37. (pen.) Houska – 87. Antwi. Rozhodčí: Petřík – Caletka, Dohnálek. ŽK: Poulolo, Nešpor, Houska - Nový, Vávra, Folprecht. Hráno bez diváků.

SK Sigma: Mandous – Hála, Hubník, Poulolo, Greššák – González (77. Zifčák), Látal, Houska (86. Beneš), Falta – Chytil (67. Breite), Nešpor (86. Zahradníček). Trenér Radoslav Látal.

Příbram: Kočí – Cmiljanović, Kleščík (74. Vais), Nový, Soldát – Pilík (84. Kvída) , Vávra (74. Svoboda), Folprecht, Rezek, Zorvan (74. Antwi) – Voltr (73. Tregler). Trenér Petr Čuhel.

Další články