Zde může být vaše reklama.

Zápas dvou poločasů Sigma získala v Českých Budějovicích bod

Sigma získala v Českých Budějovicích bod

foto: dynamocb.cz

20. 04. 2021 - 17:24

Další díl anglického týdne se fotbalistům SK Sigma Olomouc povedl částečně. Hanáci hráli ve 28. kole FORTUNA:LIGY v Českých Budějovicích. Po prvním poločase tam o dvě branky prohrávali, ve druhém se jim podařilo vyrovnat.

V olomoucké sestavě chybělo několik opor. Na jih Čech necestovali kapitán Roman Hubník ani brankář Aleš Mandous. Ze zdravotních důvodů stejně jako v sobotu doma proti Teplicím nebyli k dispozici ani Michal Vepřek, Martin Nešpor, Martin Hála, Tomáš Zahradníček, Jakub Yunis, Lukáš Greššák a Jakub Trefil. Naopak v týmu už byl po kratší pauze Kryštof Daněk a poprvé za Sigmu v první lize chytal Matúš Macík. A poprvé v základu hrál za Sigmu také záloník Patrik Slaměna.

Zápas začal pro Sigmu pohromou. Už ve 2. minutě inkasovala. Bylo to po rohovém kopu, brankář Macík dvakrát za sebou zakročil velmi dobře, ale na třetí dorážku už nedosáhl. V 8. minutě měli domácí další šanci, naštěstí pro hosty střílel Vais vysoko nad. Hůř bylo v 11. minutě. To dalo Dynamo po rohovém kopu další branku, hlavičkoval přesně k pravé tyčce Havel. Z počátečního šoku se Sigma trošku zvedla, v 18. minutě zkoušel zakončit zdálky Houska, ale jeho střelu tečovali protihráči, takže brankář Dynama nebyl ohrožen. Z protiútoku na druhé straně pálil Novák, míč ještě před Macíkem ukopl pryč Beneš. Ve 21. minutě to zkusil zdálky Sladký, ale střela mu vůbec nesedla. Ve 33. minutě kopala svůj první roh v utkání Sigma, ale ohrožení pro domácí bránu z toho nebylo. Další přišel o dvě minuty později, kdy šanci Chytila ukončil v poslední chvíli Králik.

Do druhé půlky trenér Látal udělal dvě změny, stáhl Zmrzlého se Slaměnou a hrát šli útočníci Šíp a Zifčák. V 59.minutě měl dobrou šanci Šíp, ale nedal. A potom přišel pro Sigmu dárek v podobě penalty za nastřelenou ruku. Tu González proměnil a bylo to jen o gól. Trenér Hanáků ještě posílil ofenzivu, místo Beneše šel do hry Daněk. A byl to právě on, kdo nakonec zařídil pro Sigmu bodový zisk. Deset minut před koncem ještě domácí brankář Poulolovo zakončení sice nestihl, ale pomohlo mu břevno. Avška pak Daněk hlavou poslal míč správným směrem.

„Odehráli dva různé poločasy. Prvních dvacet pět minut prvního jsme naprosto prospali, jako bychom přijeli na výlet. Byla to katastrofa. O poločase byla v kabině bouřka, mužstvo jsem upozorňoval na charakter. Druhý poločas už byl jiný. Vyhrávali jsme osobní souboje, dostupovali hráče, nebáli se hrát v křídelních prostorech, dostávali se do šancí. Po proměněné penaltě byl ještě nějaký čas na srovnání, což se nám podařilo,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

"Chtěli jsme z utkání získat plný počet bodů a ukončit sérii zápasů bez výhry. Začali jsme dobře, byli jsme lepším týmem a mohli jsme přidat další branky. Celkově jsme první poločas odehráli skvěle. Zlomový moment přišel ve druhé půli, kdy soupeř snížil z penalty. Nakonec dokázal i srovnat, neměli jsme kus štěstí, který by nás posunul k výhře. Klukům nejde vytknout nic, odmakali celé utkání. Chybí pouze odměna v podobě vítězství," řekl trenér Dynama David Horejš.

SK Dynamo České Budějovice – SK Sigma Olomouc 2:2 (2:0)

Branky: 2. Valenta, 11. Havel - 63. (pen.)  González, 79. Daněk. Rozhodčí: Franěk – Váňa, Vaňkát.ŽK:  Mészáros, Javorek. Hráno bez diváků.

Č. Budějovice: Vorel – Čolić, Králik, Havel, Novák – Javorek, Valenta (84. Havelka) – Mészáros (82. Diop), Vais, Mršić – Brandner. Trenér David Horejš.

SK Sigma: Macík – Látal, Beneš (71. Daněk), Houska, Zmrzlý (46. Šíp) – Breite, Sladký, Poulolo, Slaměna (46. Zifčák), González – Chytil (84. Štěrba). Trenér Radoslav Látal.

Další články