Zde může být vaše reklama.

Konečně zabrali Sigma zvítězila v Boleslavi

Sigma zvítězila v Boleslavi

foto: Petr Pelíšek

10. 06. 2020 - 19:54

V předposledním kole základní části FORTUNA:LIGY potřebovali fotbalisté SK Sigma Olomouc zabodovat naplno, pokud chtěli mít naději na odsun ze skupiny o sestup do té střední, ze které lze bojovat o poháry. K tomu bylo třeba přelstít Mladou Boleslav. Což se povedlo.

Hanáci měli v utkání za cíl konečně ukončit výsledkovou a herní krizi. Což se jim od první minuty dařilo. Sigma byla lepší než domácí, Boleslav přehrávala. A měla také gólové šance. V 10. minutě trefil González břevno, pak z dobré pozice přestřelil. Po půlhodině hry se už hosté dočkali. Nejprve střeli Juliše domácí brankář zneškodnil. Ale ve 30. minutě už neměl na ránu Housky z hranice šestnáctky. A bylo to jedna nula pro hosty. Minutu před přestávkou mohl přidat další hanáckou branku Chytil, ale přestřelil.

Do druhého poločasu domácí vystřídali tři hráče ve snaze něco udělat s výkonem i výsledkem. A záhy mohlo být srovnáno, střela Ladry šla naštěstí pro Sigmu kousek vedle levé tyčky. V 52.minutě zakončoval na druhé straně Beneš, ale zdálky o dost přestřelil. O dvě minuty později střílel zpoza vápna opět Houska, brankář Stejskal ale neměl moc práce. Jinak ovšem trojstřídání domácím prospělo, byli aktivní, ale olomoucká defenziva pracovala bezchybně. V 64. minutě kopala Sigma standardku za faul na Housku, Falta ovšem přestřelil. O deset minut později to zkoušel zdálky domácí Budinský, minul levou tyčku. Takže vedení o gól pro hosty trvalo dál. Deset minut před koncem šla Sigma do brejku, Chytil dával zprava do vápna, ale González se k míči nedostal. V 84.minutě měl gól na noze Chytil, ale rána mu nesedla tak, aby z toho byla radost. Pečetit se povedlo až v nastaveném čase. Po pravém křídle utekl Štěrba, nacentroval a Kerbr pravačkou skóroval.

„Jsme rádi, že jsme konečně vyhráli a že máme tři body. Rozhodli jsme se nechat stejnou sestavu jako s Baníkem, kde jsme podali dobrý výkon, i když jsme nakonec prohráli. Jediná změna byl Víťa Beneš místo Honzy Štěrby. Myslím si, že v prvním poločase jsme byli lepší, měli jsme spoustu šancí a mohli jsme vést větším rozdílem. Boleslav měla v první půli jen dva náznaky. Druhý poločas tak kvalitní nebyl, trochu nám došly síly a pojistka z naší strany přišla až těsně před koncem. Byla to škoda, protože jsme měli spoustu náznaků, ale chyběla nám finální fáze. Myslím, že nám toto vítězství pomůže v další části ligy, kdy před sebou máme důležité utkání s Plzní a také pohárové proti Liberci,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc 0:2 (0:1)

Branky: 30. Houska, 90 + 3 Kerbr. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Mikeska. ŽK: Ladra, Mazuch  - Beneš, Mandous.

Mladá Boleslav: Stejskal – Hubínek (83. Stránský), Tatajev (35. Pudil), Mazuch, Zelený – Janošek (46. Fulnek), Túlio (46. Douděra) – Ladra, Budínský, Mašek (46. Krobot) – Jiří Klíma. Trenér Jozef Weber.

SK Sigma: Mandous – Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek – Breite – González (80. Zahradníček), Houska (86. Štěrba), Falta (69. Hála)– Juliš (69. Zmrzlý), Chytil (86. Kerbr). Trenér Radoslav Látal.

Další články