Zde může být vaše reklama.

Oslabení před Spartou Sigmě budou chybět v neděli tři hráči

Sigmě budou chybět v neděli tři hráči

foto: instagram.com

04. 02. 2021 - 18:13

Tým SK Sigma Olomouc přišel před domácím utkání proti Spartě Praha o tři hráče. A o všechny v úterní dohrávce v Mladé Boleslavi. Dva hráči, Martin Hála a Martin Nešpor, se tam vykartovali, k tomu David Houska pro zranění nedohrál. O karetním trestu a aktuálním stavu zraněného dnes informovala Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA).

David Houska úterní utkání nedohrál. Po odporném faulu domácího Matějovského musel po prvním poločase střídat a do nemocnice na šití roztržené holeně. Vše se stalo v 6. minutě, Houska s vážnějším zraněním ještě odehrál 39. minut. Hlavní rozhodčí Alex Denev Matějovskému udělil pouze žlutou kartu, červenou nepoužil ani přes zkoumání celé akce na videu. A bude z toho mít nejspíš problém. Komise rozhodčích totiž seznala, že Denev pochybil. „V utkání FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc došlo v 6. minutě k diskutované situaci a střetu domácího hráče č. 8 a hostujícího hráč č. 8. Domácí hráč zasáhl protihráče podrážkou na stojnou nohu, do oblasti holeně za použití nepřiměřené síly, čímž bezprostředně ohrozil jeho zdraví a bezpečnost. Rozhodčí chybně udělil žlutou kartu a ponechal své rozhodnutí v platnosti i po přezkumu, který správně doporučil VAR. V porovnání s předchozími dvěma situacemi v tomto případě byla jednoznačně splněna všechna kritéria surové hry, tudíž měl být domácí hráč vyloučen,“ píše se v rozhodnutí komise rozhodčích na webu fotbal.cz.

Jen tak to neprojde ani Matějovskému, se kterým zahájila disciplinárka řízení. Komentář předsedy disciplinárky Richarda Bačka pro web LFA: „Zasažený hráč Sigmy po střetu s hráčem Matějovským utkání nedohrál. Vzniklé zranění se po skončení zápasu ukázalo jako vážné. Stav zraněného hráče si vyžádal podle našich informací lékařský zákrok a následná rekonvalescence je nyní odhadována na dobu nejméně dvou až tří týdnů. Z tohoto důvodu se jedná o výjimku, která umožňuje disciplinární komisi podrobit disciplinárnímu řízení hráče, přestože jeho chování nebylo postiženo vyloučením přímo rozhodčím na hrací ploše.“ Samotná Sigma zranění své opory nepochopitelně nijak nekomentovala, neupřesnila charakter zranění hráče, ani jeho aktuální stav, ani případnou délku absence. Podle disciplinární komise bude Houska chybět několik týdnů. Vše kolem zákroku Matějovského se rozvířilo až poté, co trenér Radoslav Látal zveřejnil fotku zranění Housky na svém instagramovém profilu.

Hála s Nešporem se vykartovali ještě v prvním poločase. Prvně jmenovaný dostal žlutou kartu za filmování, druhý potom za následné protesty. Vzhledem k tomu, že pro oba šlo o čtvrtou žlutou kartu v soutěžním ročníku, následuje stopka na jedno utkání.

Zápas proti Spartě Praha hraje Sigma doma v neděli od 18.30.

Další články