Zde může být vaše reklama.

Posila do útoku Sigmě na jaře v ofenzivě vypomůže Juliš

Sigmě na jaře v ofenzivě vypomůže Juliš

foto: Petr Pelíšek

05. 02. 2020 - 19:01

V úterý poprvé trénoval s týmem SK Sigma Olomouc, o den později už klub oficiálně oznámil jeho příchod. Útočník Lukáš Juliš (1994) přichází na Hanou posílit defenzivu, z pražské Sparty bude na hostování do konce sezony bez opce. Sigma musela doplnit útočnou řadu, forvard Martin Nešpor je totiž stále na marodce, stále nemůže standardně trénovat a může se stát, že bude mimo celé jaro.

Trenér Radoslav Látal příchod nového hráče kvitoval. „Lukáš je rychlostní typ, který umí dávat góly. Jsme moc rádi, že vedle Mojmíra Chytila a Jakuba Yunise posílil naši útočnou řadu,“ řekl pro klubový web.

Lukáš Juliš je rodákem z Chrudimi, hráčem pražské Sparty je od roku 2009. V nejvyšší soutěži debutoval v sezoně 2013/2014, zatím odehrál v šesti sezonách 60 zápasů, dal devět branek. V minulém soutěžním ročníku byl na hostování v Bohemians. Reprezentoval v mládežnických kategoriích.

Juliše trápil zdravotní problém, vzhledem k tomu pořádně nemohl hrát celý rok. Ale už je v pořádku na podzim už dával góly za béčko Sparty v ČFL. „Měl jsem potíže s chodidlem, byl tam malý ůlomek kosti, který nesrůstal. Takže jsem musel na operaci, řešilo se to v Belgii, protože u nás to nikdo nedokázal. Jsem rád, že je to v pořádku a konečně můžu hrát a trénovat bez omezení,“ řekl Lukáš Juliš. Do Olomouc se těšil. „Doporučoval mi to trenér Jílek. Věřím, že mi působení tady pomůže, že budu prospěšný klubu,“ uvedl Juliš.

Pětadvacetiletý útočník mohl zůstat ve Spartě, ale raději si vybral variantu s hostování a herním zatížením. „Mohl jsem být ve Spartě, ale to bych byl až třetí útočník a čekal, jestli dostanu šanci. Ale chci hrát pravidelně, odehrát co nejvíce minut a dát nějaké góly a být prospěšný týmu. Nechci vyhlašovat, že jsem se sem přišel jen rozehrát. Prostě jsem přišel nastartovat své jméno, a jestli budu v létě ve Spartě, někde jinde nebo v Olomouci, to se uvidí,“ řekl Juliš.

Další články