Zde může být vaše reklama.

Potvrzená změna Sigmu bude od nové sezony trénovat Václav Jílek

Sigmu bude od nové sezony trénovat Václav Jílek

foto: archiv redakce

31. 05. 2021 - 15:56

Po dvou letech se zpět do SK Sigma vrátí trenér Václav Jílek, asistentem mu bude Jiří Saňák. Oba spolu působili v pražské Spartě, kde skončili loni v únoru. Jak jsme včera avizovali, tak se také stalo. Hanácký klub o comebacku Jílka informoval dnes krátce po poledni. Jílek vedl Sigmu v letech 2015-2019, tým dovedl do evropského poháru. Pak odešel na angažmá do Sparty. Nyní je zpátky.

Před dvěma lety nahradil Jílka na lavičce SK Sigma Radoslav Látal. Legendárnímu odchovanci skončila se závěrem soutěžního ročníku smlouva, vystřídán bude právě Jílkem. „„Přichází trenér, který dokonale zná olomoucké prostředí, což mu výrazně usnadní práci. Přeji Václavovi, aby se mu u nás dařilo,“ uvedl sportovní manažer Ladislav Minář pro oficiální web klubu.

„Vracím se do Sigmy Olomouc, do klubu, který je mi blízký. Olomouc jsem měl vždy v srdci, a proto si příležitosti znovu trénovat A-tým velmi vážím. Těším se na novou výzvu,“ řekl Václav Jílek. Asistovat mu bude Jiří Saňák, kompletní složení realizačního týmu Sigma oznámí se zahájením přípravy.

Jílek už Sigmu trénoval od října 2015 do května 2019. Je dosud posledním koučem, který dokázal Sigmu dostat do evropského poháru. Bylo to v létě 2018 poté, co Hanáci skončili na čtvrtém místě. Pod jeho vedením rozjelo kariéru hned několik odchovanců. Pravidelně začali hrávat obránce Václav Jemelka, záložník Lukáš Kalvach a útočník Tomáš Chorý, kteří nyní patří do širšího kádru národního týmu. Jílek poslal k prvním ligovým startům Jiřího Texla, Jana Kotouče, Jana Štěrbu, Mojmíra Chytila nebo Jiřího Slámu.

Václav Jílek tým SK Sigma dosud vedl v 82 zápasech v nejvyšší soutěži, v klubu již trénoval ve všech věkových kategoriích. Před dvěma lety odešel do Sparty i přesto, že měl platný kontrakt až do léta 2021.

V kádru SK Sigma Olomouc dojde pro novou sezonu ke změnám. Smlouvu už neprodloužil David Houska a tedy dál v klubu nebude působit. Krátkodobý kontrakt vypršel v případě záložníka Jean Luca Assoubreho, hostování skončilo Jaroslavu Mihalíkovi. Kariéru ukončil Milan Kerbr. V klubu by už dál neměl podle všeho pokračovat útočník Dominik Radič, který má sice ještě na rok se Sigmou smlouvu, ale dál už se s ním nepočítá. Hráčem SK Sigma už také nebude obránce Michal Surzyn, který hostoval v Pardubicích. Ligový nováček už v zimě informoval o tom, že uplatnil opci a Surzyn se stane jeho hráčem.

V rubrice příchodů je nyní jasný jenom výčet hráčů, kteří byli na hostováních a mohli by se vrátit zpět do přípravy. V prvoligových Pardubicích to Jiří Sláma, v druholigovém Prostějově pak Tomáš Zlatohlávek, Jakub Matoušek, Jiří Spáčil a Štěpán Langer. Z Prostějova by také mě dorazit na zkoušku záložník Solomon Omale (2001), kterého už v zimě testovala Mladá Boleslav.

Liga skončila v sobotu 29. května. Tým SK Sigma nyní čekají tři týdny dovolené, pak začne příprava na nový soutěžní ročník. Ten bude začínat o víkendu 24.-25. července.

Další články