Zde může být vaše reklama.

Svátek fotbalu Sigmu čeká Bitva na Moravském poli

Sigmu čeká  Bitva na Moravském poli

foto: Petr Pelíšek

09. 10. 2019 - 10:00

Druhou reprezentační přestávku v sezoně vyplní fotbalistům SK Sigma Olomouc přípravné utkání. A nebude to jen tak nějaký zápas, svěřenci trenéra Radoslava Látala se ve čtvrtek zapojí do fotbalového svátku, který se uskuteční na brněnském stadionu Za Lužánkami. Kromě áčka Sigmy tam bude hrát také stará garda a přípravka.

Fotbalový stadion Za Lužánkami opět ožije fotbalem. Ve čtvrtek 10. října se právě na tomto legendárním brněnském sportovišti odehraje opravdový fotbalový svátek. Akce s názvem Bitva na Moravském poli bude vrcholit vpodvečer zápasy Zbrojovka Brno versus SK Sigma Olomouc.

Vše začne symbolicky duelem nejmladších adeptů fotbalového řemesla - přípravek. V jednu hodinu změří síly starší žáci Zbrojovky a Baníku Ostrava - v obou kategoriích (U15 a U14) se jedná o dva nejlepší týmy moravskoslezské žákovské ligy, prestiž je tedy zajištěna. Ba co víc - na lužánecký stadion se tím po osmnácti letech vrátí soutěžní fotbal!

"Zbrojovka se po letech zase vrací tam, kde je doma. Bude u toho průřez hráčů Zbrojovky od titulu až po současnost. Dostat fotbal zpět na lužánecký stadion nebylo nic snadného a jsme moc rádi, že se nám to alespoň v této formě přátelského utkání podařilo," říká Petr Švancara, marketingový pracovník Zbrojovky, který Za Lužánkami s fotbalem začínal i končil. Před čtyřmi lety tu uspořádal velkolepou rozlučku, na kterou Zbrojovka nyní navazuje.

V 17 hodin se utkají legendy obou klubů a v 19 hodin program vyvrcholí zápasem prvních mužstev Zbrojovky a Sigmy.

Harmonogram akce
10:30 otevření areálu (vstup č. 1, sektor B)
11:00 zápas týmů U11 Zbrojovka vs. Sigma Olomouc
12:30 otevření pokladny u vstupu č. 1
13:00 utkání týmů U15 Zbrojovka vs. Baník Ostrava
15:00 utkání týmů U14 Zbrojovka vs. Baník Ostrava
15:00 otevření pokladny a vstupu č. 2
16:00 otevření vstupu VIP (areál v tuto hodinu kompletně zpřístupněn)
17:00 utkání legend Zbrojovka vs. Sigma
19:00 utkání A týmů Zbrojovka vs. Sigma
21:30 ukončení akce

Další články