Zde může být vaše reklama.

Předposlední mač přípravy Sigmu čeká další nováček, hraje s Pardubicemi

Sigmu čeká další nováček, hraje s Pardubicemi

foto: Petr Pelíšek

07. 08. 2020 - 13:00

Příprava fotbalistů SK Sigma Olomouc jde pomalu do finále. Hanáky v sobotu čeká předposlední utkání v rámci chystání na nový soutěžní ročník FORTUNA:LIGY. Pojedou do Lázní Bohdaneč, kde hrají proti prvoligovým Pardubicím (17.00).

Modrá lavina už má utkání s jedním nováčkem za sebou, ve středu hrála doma na Andrově stadionu proti Zbrojovce Brno a soupeři, který má v kádru pět odchovanců SK Sigma, podlehla 0:2. Také v Pardubicích působí dva odchovanci Sigmy, na hostování tam v minulé sezoně byli obránci Michal Surzyn a Jiří Sláma, kteří by měli na východě Čech pokračovat dál.

Ve středečním duelu s Brnem pro zranění nehráli pro zranění stopeři Jan Štěrba a Vít Beneš, jen na tribuně byli také obránce Milan Kerbr a záložník Pablo González. Trenér Radoslav Látal proti povolal do přípravy s áčkem stopera Jana Davida a k zápasu se Zbrojovkou vzal i záložníka Ondřeje Hapala.

Poslední dvě utkání už bude Sigma využívat k pilování herního projevu. „Od soboty najedeme na režim devadesáti minut. Hrajeme proti Pardubicím, pak máme doma generálku s Prostějovem. To už budeme chystat základní sestavu na první mistrovské utkání. V zásadě by to mělo být tak, jako v prvním poločase proti Brnu, ale může se to lišit, můžou tam být nějak změny,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Sigma sice předchozí dvě utkání přípravy nevyhrála, ale jednu pozitivní věc přinesly. Stoperská dvojice Hubník – Jemelka, to jen velmi těžko prostupná hradba před olomouckou bránou, oba dva jsou důrazní, neústupní a navíc tak rychlí, že jim málokterý útočník uteče. „Určitě jim to spolu jde skvěle. Jenom si přeju, aby se Roman nezranil a byl zdravotně v pořádku: Je to poctivý hráč, dostatečně zkušený na to, aby si svůj zdravotní stav pohlídal. Je to profesionál, který se sám na první mistrák připraví maximálně,“ uvedl Látal.

Brno na Andrově stadionu vyhrálo, ovšem v prvním poločase si proti Sigmě prakticky ani neškrtlo. „Bylo to v pohybu, tak, jak bychom chtěli. Ale pořád je tam to minus v tom, že nedáváme góly. Pokud finální fázi nezlepšíme, tak se s tím budeme potýkat pořád. Máme šance, ale nedáme gól,“ řekl Látal.

Utkání FK Pardubice – SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu v Lázních Bohdaneč (17.00).

Další články