Zde může být vaše reklama.

Jarní část sezony začne Sigmu čeká hned na úvod anglický týden

Sigmu čeká hned na úvod anglický týden

foto: Petr Pelíšek

03. 02. 2022 - 08:45

Ostrý start do jarní části sezony čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc. Nepůjde o nic pozvolného, začnou rovnou anglickým týdnem, tedy třemi zápasy v rychlém sledu. V sobotu FORTUNA:LIGA v Jablonci (15.00), pak ve středu doma MOL Cup proti Slovácku (14.30) a následně v neděli znovu na Andrově stadionu liga proti Mladé Boleslavi (15.00).

V posledním přípravném utkání Sigma porazila doma na Andrově stadionu Zbrojovku Brno. A hrál v sestavě, která by měla zhruba odpovídat té, které vstoupí do ligového jara. „Z osmdesáti procent by měla být sestava jasná. Bavíme se o dvou postech, nebo o nějaké změně v rozestavení. Takže už to bylo blízko finální podobě toho, jak to bude v Jablonci,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. To ještě scházel záložník Lukáš Greššák. „V generálce měl hrát, ale v noci před utkáním měl teploty, pak ráno pozitivní test, takže uvidíme. Zřejmě nám bude chybět,“ uvedl.

Po podzimu je Sigma v tabulce FORTUNA:LIGY na desátém místě, má dvaadvacet bodů. Na první šestku ztrácí čtyři body. Nadto je ve čtvrtfinále domácího poháru, to bude hrát hned ve středu po sobotním duelu v Jablonci. „Všechno špatně nebylo, ale body a umístění neodpovídají našim požadavkům. Zápasy, které jdou za námi a jsme schopni je ovlivnit a dohrát, se musíme naučit zvládat. Mít o pět bodů více, tak jsem v tabulce jinde a podzim bychom hodnotili jinak,“ poznamenal Jílek.

Sigma půjde do jarní části sezony silnější v ofenzivě. Ne jen z toho důvodu, že se jí v přípravě střelecky dařilo, ale hlavně proto, že má v kádru dva ofenzivní hráče navíc. Z hostování v Pardubicích se vrátil útočník Mojmír Chytil, po konci smlouvy ve Slovácku se zpět na Hanou vrátil odchovanec Sigmy záložník Jan Navrátil. A to i při absenci tria Martin Hála, David Vaněček a Jakub Yunis stačí k tomu, aby byl útok Sigmy lepší a nebezpečnější. „Navrátil má přínos do kabiny, také bojovností, nasazením a srdcem, v tom nám může pomoci,“ řekl Jílek. „Chytil v Pardubicích pravidelně hrál, dával góly, nabral sebevědomí,“ podotkl kouč Hanáků. A v přípravě se to ukázalo, pokud hrál Chytil spolu s Růskem, znamenalo to pro defenzivy soupeřů zvýšené nebezpečí.

V úvodu sezony bude chybět hned několik marodů, start jara se nebude týkat brankáře Matúše Macíka, záložníků Tomáš Zahradníčka a Martina Hálu, také budou scházet útočníci Jakub Yunis a David Vaněček.

Plán na jarní část ligy, tedy pro zbytek základní části, má Sigma jasný. „Musí to být minimálně prostřední skupina, ale ani první šestka není daleko. Pokud se nám bude dařit a kádr bude zdravotně v pořádku a pohromadě, což na podzim nebyl, tak máme na atakování první šestky,“ řekl Jílek.

Kádr SK Sigma Olomouc pro jaro sezóny 2021/2022
Brankáři: Matúš Macík, Jan Stejskal, Jakub Trefil, Tadeáš Stoppen.
Obránci: Roman Hubník, Vít Beneš, Juraj Chvátal, Václav Jemelka, Florent Poulolo, Michal Vepřek, Ondřej Zmrzlý, Jiří Sláma.
Záložníci: Radim Breite, Kryštof Daněk, Pablo González, Lukáš Greššák, Jakub Matoušek, Jan Navrátil, Jan Sedlák, Patrik Slaměna, Jiří Spáčil, Filip Uriča, Tomáš Zahradníček, Martin Hála, Jáchym Šíp.
Útočníci: Jan Fiala, Mojmír Chytil, Antonín Růsek, Pavel Zifčák, David Vaněček, Jakub Yunis.

Přišli: Jan Navrátil (1. FC Slovácko, po skončení smlouvy), Mojmír Chytil, Jiří Sláma (oba konec hostování Pardubice), Slaměna (konec hostování Vyškov), Jakub Trefil (konec hostování Rohožník), Jiří Spáčil (z béčka).
Odešli: Radek Látal (hostování MFK Karviná).

Další články