Zde může být vaše reklama.

Tipsport Malta Cup 2022 Sigmu čekají soupeři ze tří států

Sigmu čekají soupeři ze tří států

foto: Petr Pelíšek

07. 12. 2021 - 10:35

Nadcházející 4. ročník mezinárodního fotbalového turnaje Tipsport Malta Cup proběhne od 16. do 25. ledna 2022. Na tréninkový kemp odletí do Středozemí v rámci zimní přípravy český prvoligový tým SK Sigma Olomouc, aktuálně druhý nejúspěšnější tým 1. slovenské fotbalové ligy FC Spartak Trnava, úřadující vítěz Tipsport Malta Cupu 2021 WGS Tirol Wattens a dánský AAB Aalborg FC. Všechny zápasy se odehrají na maltském národním stadionu Ta' Qali.

Turnaj tak poprvé sehrají týmy hned ze čtyř nejvyšších evropských ligových soutěží. Další novinkou bude hrací systém turnaje: pořadatelé vyslyšeli přání účastníků a zimní soustředění o několik dnů protáhli tak, aby zúčastněné týmy mohly kromě tréninků sehrát tři turnajové zápasy. „To dosud nebylo dost dobře možné kvůli tomu, že v minulých ročnících zúčastněné české týmy nerady hrály proti sobě a vždy preferovaly zahraniční soupeře,“ vysvětluje šéf komunikace pořadatelského Tipsportu Václav Sochor.

Tipsport Malta Cup probíhá za vydatné podpory maltské strany, která se jeho prostřednictvím chce dlouhodobě prezentovat jako ideální zimní destinace pro přípravu týmů kolektivních sportů a především fotbalu. „Malta žije fotbalem. Počtem obyvatel jsme sice zhruba tak velcí jako evropské město střední velikosti, přesto se u nás hrají čtyři ligové soutěže,“ říká šéf marketingu Malta Tourism Authority Carlo Micallef.

„Celý turnaj organizuje a financuje Tipsport, ale můžeme to dělat jen díky velké podpoře a pomoci, kterou od Malty dostáváme. Malta Tourism Authority a Malta Football Association jsou pro nás skvělými a spolehlivými partnery, s jejichž pomocí můžeme Tipsport Malta Cup rozvíjet,“ potvrzuje vedoucí pro média a obchod Tipsportu Lubomír Ježek.

„Fotbalový turnaj se posunul skutečně na mezinárodní úroveň, začaly si ho všímat i špičkové kluby z dalších evropských zemí. Zájem poměřit si síly v rámci zimní přípravy v kvalitních podmínkách a subtropickém klimatu tak limitují jen rozdílné pauzy mezi podzimní a jarní částí ligy v jednotlivých státech,“ doplňuje Helmut Amhof z agentury MFA SportsPlus, která zastupuje Maltskou fotbalovou asociaci.

Tipsport Malta Cup tradičně probíhá za velkého zájmu především sportovních médií. Kromě těch českých a slovenských se lednového turnaje nově zúčastní i řada novinářů z Rakouska a Dánska.

Účastníci Tipsport Malta Cupu 2022
SK Sigma Olomouc
FC Spartak Trnava
WSG Tirol Wattens
AAB Aalborg FC

Časový harmonogram turnaje
Neděle 16. 1. 2022 - příjezd
Trénink
Pondělí 17. 1. 2022
Trénink
Úterý 18. 1. 2022
Spartak Trnava vs. WSG Tirol
Sigma Olomouc vs. AAB Aalborg
Středa 19. 1. 2022
Trénink
Čtvrtek 20. 1. 2022
Trénink
Pátek 21. 1. 2022
WSG Tirol vs. AAB Aalborg
Sigma Olomouc vs. FC Spartak Trnava
Sobota 22. 1. 2022
Trénink
Neděle 23. 1. 2022
Trénink
Pondělí 24. 1. 2022
Sigma Olomouc vs. WSG Tirol
Spartak Trnava vs. AAB Aalborg
Galavečer s vyhlášením vítěze a předáním cen
Úterý 25. 1. 2022 – odjezd

Další články