Zde může být vaše reklama.

Sigmáci řídili obrat Šíp a Daněk zajistili výhru repre U 17

Šíp a Daněk zajistili výhru repre U 17

foto: fotbal.cz

06. 02. 2020 - 11:15

Záložník Kryštof Daněk a útočník Jáchym Šíp byli v přípravě s prvoligovým áčkem SK Sigma Olomouc. Po návratu z herního Turecka ale opět vyrazili do ciziny, s reprezentací U 17 na turnaj Pinatar Cup 2020 do Španělska. A byli vidět hned v prvním zápase, právě oni rozhodli o výhře českého týmu nad Maďarském.

Česká sedmnáctka prohrávala po prvním poločase 1:2.Na první český gól přihrával Šíp. Ale krátce po přestávce se to změnilo. V 51.minutě vyrovnal Šíp a o sedm minut později dal vítěznou branku Daněk. Oba nastoupili v základní sestavě, Šípa jedenáct minut před koncem vystřídal další hráč SK Sigma – útočník Matěj Hadaš.

"Do utkáni jsme vstoupili špatné a z prvního útoku soupeře jsme inkasovali. Rychle jsme ale dokázali odpovědět vyrovnávací brankou Drozda po akci Šípa. Jenže po individuální chybě a rychlém brejku jsme inkasovali podruhé a následovala pasáž zhruba patnácti minut, kdy jsme nedokázali eliminovat hru soupeře v rozestavení 3-5-2," uvedl po utkání trenér Radek Bejbl pro fotbal.cz. „Až ke konci poločasu jsme byli aktivní v napadání a začali získávat míče z vysokého presinku, což jsme přenesli do druhého poločasu, který jsme zvládli mnohem lépe herně i aktivitou na útočné polovině. V jednapadesáté minutě vyrovnal křižnou střelou Šíp a o našem vítězství rozhodl o chvíli později Daněk po akci Burga. V druhém poločase jsme podali zajímavější výkon, kdy jsme lépe eliminovali hru soupeře a sami byli přesnější v mezihře a koncovce,“ dodal Bejbl.

Česká republika U 17 – Maďarsko U 17 3:2 (1:2)

Branky: 9. Drozd, 51. Šíp, 58. Daněk – 1. a 16. Németh.
ČR U 17: Vágner - Burgo (61. Višinský), Vitík, Endl, Fojt - Černák, Jambor, Drozd, Daněk (79. Langhamer), Šíp (79. Hadaš) - Jurásek (61. Šmiga). Trenér Radek Bejbl.

Další články