Zde může být vaše reklama.

LFA zrušila zápasy Skupina o záchranu se už hrát nebude

Skupina o záchranu se už hrát nebude

foto: sfc.cz

23. 07. 2020 - 15:07

Dnešní zápasy skupiny o záchranu ve FORTUNA:LIZE se hrát nebudou. Tři hodiny před jejich výkopem o tom na svém webu informovala Ligová fotbalová asociace (LFA). Hrát se nebude ani v neděli, sezona tak skončila.

Jeden z hráčů klubu Slezský FC Opava byl pozitivně testován na přítomnost viru SARS-CoV-2 a místně příslušná hygienická stanice nařídila dvoutýdenní karanténu na celý opavský klub. Vedení soutěže proto rozhodlo v tomto okamžiku o odložení všech šesti utkání skupiny o záchranu.

Nebude se tedy hrát nejen dnes v Opavě ale ani v Příbrami nebo ve Zlíně. S ohledem na nemožnost dohrát všechna utkání FORTUNA:LIGY ve stanoveném nejzazším termínu do 2.8.2020 bude Ligový výbor v nejbližších dnech nucen učinit rozhodnutí o ukončení soutěžního ročníku FORTUNA:LIGY bez určení konečného pořadí družstev.

K aktuálnímu stavu se vyjádřil ředitel opavského klubu. "Nakaženým je hráč A-mužstva, který nás v úterý odpoledne po tréninku telefonicky informoval, že se necítí dobře. Doporučili jsme mu kontaktovat obvodního lékaře, který následně tohoto hráče odeslal na testy. Testům se podrobil ve středu dopoledne a ve čtvrtek dopoledne tohoto hráče kontaktoval jeho lékař s tím, že výsledky testů byly pozitivní na přítomnost viru SARS-CoV-2. Od úterního tréninku nebyl tento hráč s nikým v kontaktu a zůstal doma. Od chvíle, kdy jsme se toto dozvěděli, jsme v úzkém kontaktu s Krajskou hygienickou stanicí Moravskoslezského kraje. Byl vytvořen seznam epidemiologicky významných kontaktů – tyto osoby musí absolvovat testy a s okamžitou platností jim byla nařízena karanténa. Zároveň dojde k dezinfekci veškerých prostor Městského stadionu v Opavě. Tato situace se nikterak netýká dalších mužstev Slezského FC. Jejich příprava probíhá odděleně, a nepřišla tak do kontaktu s nakaženým hráčem," řekl Jaroslav Rovňan pro klubový web SFC. "Velice mě ovšem mrzí reakce některých lidí, které jsou dle mého názoru za hranou zdravého rozumu. Nyní si nepřejeme nic jiného, než aby byli všichni ostatní hráči, trenéři, členové realizačního týmu a další zaměstnanci klubu zdraví. Stejně tak dotyčnému hráči přejeme, aby byl brzy v pořádku a přejeme pevné zdraví jemu i jeho nejbližším," podotkl.

Zrušení zápasů změnilo plány SK Sigma. „Pro nikoho tato situace není příjemná. Zvláště, když se o odložení dozvíte pár hodin před zápasem. Je to škoda, protože jsme byli na utkání připravení a chtěli jsme ho odehrát. Nedá se nic dělat, musíme to brát tak, jak to je. Tréninkový plán do konce týdne jsme ale museli upravit. V pátek a v neděli mají kluci individuální tréninky s tím, že v sobotu dostali volno. Od pondělí už začínáme dvoufázové tréninky a v příštím týdnu nás čekají hned dva přípravné zápasy – ve středu doma s Rosicemi a v sobotu s Trnavou v Rakvicích," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Další články