Zde může být vaše reklama.

Rozhodli po přestávce Skvělé, Sigma zvládla derby v Brně za tři body

Skvělé, Sigma zvládla derby v Brně za tři body

foto: Petr Pelíšek

20. 09. 2020 - 17:37

Další tři body do tabulky FORTUNA:LIGY mají fotbalisté SK Sigma Olomouc. Dnes vyhráli derby v Brně. Po prvním poločase byl stav nerozhodný, po přestávce Sigma Zbrojovku rozstřílela.

V olomoucké sestavě pro zranění či nemoci scházeli Jan Štěrba, Vít Beneš, Jakub Yunis a Milan Kerbr, v nominaci nebyli Martin Sladký, Michal Vepřek, Kryštof Daněk, Jáchym Šíp a Jakub Trefil, naopak poprvé na lavičce se objevil Francouz Florent Poulolo. Za domácí nastoupili v základní sestavě tři odchovanci SK Sigma – stoper Jan Hlavica, záložník Jan Koudelka a útočník Jan Hladík.

Sigma mohla jít rychle do vedení. První možnost k tomu měla v 5. minutě, to si Hladík trefil pravou tyčku vlastní brány. Domácí ovšem bleskově vyrazili do brejku, Růsek se protáhl olomouckou obranou, obešel i brankáře Mandouse, ale jeho přihrávka před prázdnou naštěstí pro hosty nenašla spoluhráče. Ale tohle varování Hanákům nestačilo. A v 9. minutě šla Zbrojovka do vedení, branku dal Přichystal. Další šanci mělo Brno ve 24. minutě, po rohovém kopu těsně minut z přední tyčky Přichystal. Ovšem o tři minuty později bylo srovnáno. Brněnská defenziva nechala volného Greššáka. Toho si všiml Nešpor, přihrál mu a Greššák obstřelem k levé tyčce srovnal. Byl to jeho první gól v ligovém utkání za Sigmu. Ve 38. minutě dal branku hlavou po centru zprava Nešpor, ale pro postavení mimo hru Gonzáleze neplatila. VAR ani nic nezkoumal. Také proto skončila první půlka nerozhodně jedna k jedné.

Do druhé části zápasu šel místo Zahradníčka na pravý olomoucký kraj Zifčák. A Sigma nezačala zrovna ideálně. Ve 48. minutě se zjevil sám před Růsek, ale brankář Mandous vyběhl včas a dobře, takže stav se nezměnil. Ovšem za chvilku bylo hostům hůř. Růsek si dal repete a tentokrát už dokázal Mandouse překonat. Ovšem potom už se začalo hrát podle olomouckého partesu. Trenér Látal vytunil ofenzivu, místo Zmrzlého poslal do hry Faltu. A stav se rychle měnil. Po hodině hry bylo srovnáno, když si domácí dali vlastní branku. V 68. minutě dal nakonec vítězný gól právě Falta. A tři body pro Sigmu jistil čtvrthodinku před koncem Zifčák. V závěru se dočkal premiéry v české první lize Francouz Poulolo.

„Jsme strašně rádi, že si z Brna odvážíme tři body. Trošku mě mrzí, že hřiště nebylo pokropené, hra mohla být rychlejší, dynamičtější. Domácí mají skvělé kombinační mužstvo a tohle jim i nám trochu uškodilo. Utkání bylo spíše jako taková válka, dvakrát jsme prohrávali, dvakrát jsme se snažili skóre vyrovnat, bylo to o bojovnosti. Udělali jsme ale i hodně chyb, tolik jich nebylo za předchozí zápasy celkem. Výhru  jsme uválčili, ale určitě to nebyl fotbal, který si představujeme,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

FC Zbrojovka Brno – SK Sigma Olomouc 2:4 (1:1)

Branky: 9. Přichystal, 51. Růsek – 27. Greššák, 61. vlastní Černín, 68. Falta, 76. Zifčák. Rozhodčí: Petřík – Moláček, Kotík. ŽK: Vaněk – Breite, Poulolo.

Brno: Floder – Hladík (77. Lhotecký), Černín, Hlavica, Šumbera – Sedlák, Vaněk (83. Šmid), Koudelka (66. Ševčík), Pachlopník (77. Jambor) – Přichystal, Růsek. Trenér Miloslav Machálek.
SK Sigma: Mandous – Hála (73. Chytil), Hubník, Jemelka, Zmrzlý (54. Falta) – Zahradníček (46. Zifčák), Houska, Greššák, Breite, González (73. Látal) – Nešpor (85. Poulolo). Trenér Radoslav Látal.

Další články