Zde může být vaše reklama.

Sezona začíná Start je tady, Sigma má doma Liberec

Start je tady, Sigma má doma Liberec

foto: Petr Pelíšek

20. 08. 2020 - 20:02

Fotbalisté SK Sigma Olomouc uzavřeli přípravu na nový soutěžní ročník FORTUNA:LIGY dobře. Doma na Andrově stadionu porazili v hanáckém derby druholigový 1. SK Prostějov 3:0. První mistrovský zápas nové sezony hraje Sigma doma v sobotu 22. srpna proti Liberci (17.00).

V olomoucké sestavě pro zdravotní problém chyběli stopeři Václav Jemelka, Jan Štěrba a Vít Beneš, také obránci Milan Kerbr a Radek Látal. V nominaci k zápasu se neobjevili ani útočníci Jáchym Šíp a Jakub Yunis, ti hráli den poté dopoledne za béčko třetiligové derby proti Uničovu.

„Vyhráli jsme tři nula, ale na můj vkus tam ještě bylo hodně chyb. Několikrát jsme Prostějov pustili do situací, které by lepší soupeř využil. Ale to vítězství jsme potřebovali, pro pohodu a sebevědomí do startu soutěže. Pozitivní je nula vzadu, ale určitě tam byly nějaké chyby,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Novým kapitánem SK Sigma byl zvolen stoper Roman Hubník. Roli jeho zástupců budou plnit záložník David Houska a kapitán z předchozí sezóny Vít Beneš. „Především jsem rád, že jsem se mohl vrátit domů do Sigmy. To, že budu nosit kapitánskou pásku, je pro mě čest. Velice si toho vážím. Spoluhráčům se budu snažit pomoci na hřišti i mimo něj,“ řekl Roman Hubník.

Sigma získala v polovině přípravy posilu do útoku, do týmu přišel chorvatský útočník Dominik Radič, podepsal smlouvu na dva roky. Kouč Sigmy nový příchod kvitoval. „Dominika jsme sledovali dlouho dobu. Věřím, že je to typ útočníka, kterého hledáme. Umí dát góly a prosadit se jeden na jednoho. Je to zajímavý hráč,“ řekl trenér Radoslav Látal pro klubový web. „Jsem šťastný, že jsem přestoupil do takového klubu jako je Sigma. Vím, že je to tradiční klub a to se mi líbí. Sleduji většinu evropských soutěží. Českou ligu samozřejmě také, znám ji i z vyprávění od svých bývalých spoluhráčů, kteří v ní působili,“ řekl Radič pro klubový web.

V posledním přípravě chybělo v olomoucké sestavě hned několik hráčů, takže základní jedenáctka se nejspíš bude v prvním ostrém duelu sezony lišit. „V generálce jsme nechtěli riskovat nějaké zranění Vency Jemelky, takže nehrál. Doufám, že bude v pořádku. Uvidíme, ale určitě nějaké změny v sestavě budou,“ řekl trenér Radoslav Látal. „Nějakou představu o složení týmu na utkání proti Liberci máme,“ podotkl kouč SK Sigma. „Příprava mohla být lepší. Ale v týdnu před generálkou už se mi tým líbil, věřím, že jsme se na ligu nachystali dobře,“ řekl Látal.

Hanáky čeká ostrý start do sezóny – po začátku doma proti Liberci jedou na Spartu, potom mají na Andrově stadionu za soupeře neoblíbené Bohemians, to ale bude až po první reprezentační přestávce nové sezony.

Shrnutí přípravy SK Sigma
SK Sigma Olomouc – Slovan Rosice 1:0 (1:0). Branka: 14. Houska. Rozhodčí: Cieslar. Diváci: 250. SK Sigma: 1. poločas: Reichl – Greššák, Hubník, Jemelka - Zahradníček, González, Houska, Breite, Daněk, Kerbr – Zifčák. 2. pol.: Mandous – Pavelka, Beneš, Vepřek – Sladký, Falta, Zmrzlý, Hála, Šíp – Yunis, Nešpor. Trenér Radoslav Látal.
SK Sigma Olomouc – Spartak Trnava 1:1 (0:0). Branky: 58. Zifčák – 82. (pen.) Pačinda. Rozhodčí: Mayer. ŽK: Greššák, Breite, Reichl. Diváci: 345. SK Sigma: 1.poločas: Mandous – Zahradníček, Hubník, Beneš (5. Jemelka), Vepřek – Hála, González, Greššák, Falta– Daněk, Yunis.2.pol.: Reichl – Sladký, David, Jemelka (79. Jemelka), Kerbr – Zifčák, Breite, Zmrzlý, Šíp – Nešpor, Chytil. Trenér Radoslav Látal.
SK Sigma Olomouc – FC Zbrojovka Brno 2:0 (0:0). Branky: 69. Růsek, 80. Ševčík. Rozhodčí: Dubravský. ŽK: Vintr. Diváci: 456. SK Sigma: 1.poločas: Mandous - Látal, Hubník, Jemelka, Vepřek - Zifčák, Daněk, Houska, Hála – Chytil, Radič (30. Nešpor). 2. pol.: Reichl – Sladký, Greššák, David (75. Daněk), Zmrzlý – Zahradníček, Hapal, Breite, Falta, Šíp – Nešpor (60. Yunis). Trenér Radoslav Látal.
FK Pardubice – SK Sigma Olomouc 1:1 (0:1). Branky: 54. Surzyn - 12. Chytil. Rozhodčí: Fojtík. Diváci: 455. SK Sigma: Mandous – Látal (46. Sladký), Greššák, Jemelka, Zmrzlý (84. Látal) – Zahradníček (46. Vepřek), Daněk, Houska (46. Falta), Zifčák (90. Beňa) – Chytil (46. Hála), Radić (46. Nešpor). Trenér Radoslav Látal.
SK Sigma Olomouc – 1. SK Prostějov 3:0 (1:0). Branky: 8. Nešpor, 58. Vepřek, 80. vlastní Sečkář. Rozhodčí: Vojkovský. ŽK: Bialek. Diváci: 532. SK Sigma: Mandous – Sladký (46. Hála), Greššák, Hubník (74. Sladký), Vepřek (63. Zmrzlý) – González (46. Falta), Breite, Houska, Chytil (63. Daněk), Zahradníček (63. Zifčák) – Nešpor (46. Radič). Trenér Radoslav Látal.

Střelci v přípravě
1 – David Houska, Pavel Zifčák, Mojmír Chytil, Martin Nešpor, Michal Vepřek

Kádr SK Sigma Olomouc pro jaro sezony 2019/2020
Brankáři
Michal Reichl, Aleš Mandous, Jakub Trefil
Obránci
Michal Vepřek, Martin Hála, Václav Jemelka, Martin Sladký, Jan Štěrba, Vít Beneš, Milan Kerbr, Radek Látal, Roman Hubník
Záložníci
Šimon Falta, Tomáš Zahradníček, David Houska, Radim Breite, Mojmír Chytil, Lukáš Greššák, Ondřej Zmrzlý, Pablo González, Kryštof Daněk
Útočníci
Jakub Yunis, Martin Nešpor, Jáchym Šíp, Dominik Radič, Pavel Zifčák
Přišli: Roman Hubník (FC Viktoria Plzeň), Pavel Zifčák (konec hostování v FK Pardubice), Dominik Radič (Rudar Valenje).
Odešli: Václav Pilař (FK Jablonec), Miloš Buchta (konec kariéry), Lukáš Juliš (konec hostování ze Sparty Praha), Tomáš Zlatohlávek (hostování Fotbal Třinec).

Další články