Zde může být vaše reklama.

Odchovanec Sigmy v Itálii Stoper David Zima přestoupil do FC Turín

Stoper David Zima přestoupil do FC Turín

foto: //torinofc.it/

31. 08. 2021 - 18:04

Stoper David Zima (2000) po roce a půl ve Slavii Praha odchází do Itálie. Odchovanec SK Sigma Olomouc podepsal smlouvu s FC Turín. S účastníkem Serie A uzavřel čtyřletý kontrakt.

David Zima do Slavie přišel v lednu 2020 ze Sigmy Olomouc. V době příchodu měl za sebou pouze dva starty v nejvyšší soutěži, nastupoval hlavně za béčko Sigmy. Hned po příchodu se v týmu Jindřicha Trpišovského začal prosazovat do základní sestavy.

V uplynulé sezoně se Zima stal jednou z opor zadních řad sešívaných. V Evropě chyběl v sestavě jen při nepovedených utkáních na půdě Midtjyllandu a Beerševy a kvůli žlutým kartám i v Glasgow. Odehrál kompletní dvojzápas s Leicesterem, kde se mu podařilo uhlídat útočné hvězdy soupeře a výrazně se podílel na čistých kontech v obou zápasech. Na podzim 2020 přišla i první pozvánka do reprezentace, před utkáním Ligy národů se Slovenskem nahradil v nominaci zraněného spoluhráče Davida Hovorku. Necelý rok po přestupu s Olomouce tak nahlédl i do reprezentace.

V aktuální ligové sezoně Turín čeká na první bodový zisk, shodně po výsledku 1:2 ztratil zápasy s Fiorentinou i Atalantou Bergamo. V domácím poháru ale zvládl postoupit po penaltovém rozstřelu.

 

Další články