Zde může být vaše reklama.

Jen na odchodu Stoper Štěrba míří ze Sigmy hostovat do Brna

Stoper Štěrba míří ze Sigmy hostovat do Brna

foto: fcbrno.cz

28. 06. 2021 - 14:27

Kádr SK Sigma Olomouc opustí další hráč. Dnes se do přípravy se Zbrojovkou Brno zapojil stoper Jan Štěrba (1994). Na podzim by měl v jihomoravské metropoli hostovat, zainteresované kluby o tom informovali na svých webech.

Sigma začala přípravu minulé pondělí s pěticí stoperů, byli to Roman Hubník, Vít Beneš, Florent Poulolo, Václav Jemelka a Jan Štěrba. To už bylo jasné, že některý z nich velmi pravděpodobně bude muset odejít. Tak se také nejspíš stane. Štěrba strávil drtivou většinu kariéry v Olomouci, za kterou odehrál 44 prvoligových duelů a dvakrát skóroval, dalších 5 zápasů přidal na krátkém hostování v Karviné. "O zájmu Zbrojovky jsem se dozvěděl v průběhu minulého týdne, kdy mi pánové Požár a Dostálek řekli, že by o mě měli zájem. Ptali se, zda mám zájem i já, což jsem potvrdil. Pak už to bylo na klubech a povedlo se, za což jsem rád. Neberu to jako krok dolů. Poslední rok nebyl v mnoha ohledech ideální, před koronou jsem hrával, ale pak přišlo zranění, takže jsem zvládl jen pár zápasů. Jsem rád, že Brno projevilo zájem, patří do ligy a budu dělat vše pro to, aby se to povedlo," řekl Štěrba pro klubový web Zbrojovky. V Brně naopak skončil Pavel Dreksa, další odchovanec SK Sigma.

Do přípravy s týmem SK Sigma Olomouc se naopak dnes zapojil brankář Filip Mucha (1992) z druholigového Prostějova. Syn Josefa Muchy, legendárního záložníka Sigmy, by měl na Andrově stadionu trénovat v tomto týdnu.

Další články