Zde může být vaše reklama.

Dodatečná nominace Stoper Václav Jemelka je v národním týmu

Stoper Václav Jemelka je v národním týmu

foto: fotbal.cz

22. 03. 2021 - 13:50

Česká reprezentace musela těsně před začátkem prvního letošního srazu udělat v nominaci několik změn. Kvůli zranění budou chybět Ondřej Kolář, Tomáš Kalas a Alex Král. Dodatečnou pozvánku dostal stoper Václav Jemelka, odchovanec SK Sigma. V kádru je tak aktuálně pětadvacet hráčů. Uvedl to server fotbal.cz.

Jemelka má na kontě dva reprezentační starty. V září nastoupil proti Skotsku za tým, který narychlo vznikl po rozpuštění původního mužstva. A v listopadu byl v základní sestavě proti Německu v přípravném utkání. Je stále hráčem SK Sigma Olomouc, do konce sezony je na hostování v belgickém OH Leuven, kde pravidelně nastupuje.

V nominaci je i brankář SK Sigma Olomouc Aleš Mandous, také stoper David Zima, odchovanec Sigmy, který už je od loňského února hráčem Slavie Praha.

Česká reprezentace tento týden vstoupí do kvalifikace o postup na mistrovství světa 2022. Ve středu od 20:45 nastoupí na neutrálním hřišti v Lublinu proti Estonsku, v sobotu doma v Sinobo Stadium vyzve Belgii a příští týden v úterý zakončí sraz ve Walesu.

Aktuální kádr:
Brankáři: Mandous, Pavlenka, Vaclík.
Obránci: Bořil, Coufal, Čelůstka, Holeš, Jemelka, Kadeřábek, Kúdela, Matějů, Zima.
Záložníci: Barák, Darida, Jankto, Masopust, Pavelka, Pešek, Provod, Malínský, Souček.
Útočníci: Krmenčík, Pekhart, Schick, Vydra.

Další články