Zde může být vaše reklama.

Mora zvládla Spartu Tomajko: Musíme v tom pokračovat

Tomajko: Musíme v tom pokračovat

foto: hc-olomouc.cz

21. 11. 2020 - 11:17

Hokejisté HC Olomouc si doma ve střetnutí 7. extraligového kola poradili s pražskou Spartou. Mora ukončila sérii šesti zápasů bez vítězství výhrou 4:1. A v klubu věří, že by to mohl být moment, který tým znovu nastartuje k pravidelnému bodování. „Zatím to jsou dva zápasy, z nich jeden za tři body. Jedna vlaštovka jaro nedělá. Uvidíme, jak to bude dál. Ale musíme pokračovat tak, jak jsme hráli ta poslední dvě utkání,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

Jak hodnotíte utkání proti Spartě?
Po dlouhé době jsme vyhráli za tři body, takže jsme spokojení. První třetinu jsme začali trošku bojácně, Sparta byla lepší. Naštěstí jsme dali gól, i když jsme vzápětí dostali na jedna jedna. Ale řekl bych, že od druhé třetiny jsme byli bojovnější, silnější v soubojích, lépe jsme bruslili. A bylo to vidět. Myslím si, že jsme byli aktivnější. Kluci pak ty dvě třetiny zahráli výborně a díky tomu máme tři body. Jsem rád, že jsme dali čtyři góly v jednom zápase, zvýšili jsme produktivitu, dali jsme více, než jeden. Na čtyři góly už většinou vyhrajeme.

Kolo předtím jste doma uhráli bod proti Plzni. Ze dvou utkání se silnými máte čtyři body. Je to ten moment, kdy by se mohl tým psychicky zvednout?
Samozřejmě. Na sebevědomí hráčů jsou ta dvě utkání pozitivní. Určitě to bude mít kladný vliv. A doufám, že si to přeneseme do dalších zápasů. Už v neděli hrajeme na Spartě, bude to znovu těžký zápas. Nemůžeme tam jet odevzdaní, že bychom nechtěli bodovat.

Za Spartu poprvé nastoupil útočník Sobotka. Připravovali jste se na něj nějak speciálně?
Ne. Nepřipravovali. Myslím, že Sparta má spoustu výrazných individualit a nelze se soustředit jen na jednoho hráče.

V utkání pomohly posily z Brna – Valský dal branku, Kusko má asistenci. To je dobře pro HC Olomouc, ale i ty hráče.
Jistěže. Proto jsou tady. Jsem jen rád, že se prosadili a doufám, že se takto budou prosazovat dál.

Dvě utkání se povedla k bodovému zisku. Je to už znak toho, že tým se po té dlouhé korona pauze už dostává do potřebné provozní teploty?
Uvidíme. Zatím to jsou dva zápasy, z nich jeden za tři body. Jedna vlaštovka jaro nedělá. Uvidíme, jak to bude dál. Ale musíme pokračovat tak, jak jsme hráli ta poslední dvě utkání.

Vrátí se v brzké době do sestavy někdo za hráčů, co jsou na marodce?
V neděli určitě ne, sestava bude asi stejná.

Další články