Zde může být vaše reklama.

Krč dal hattrick Uničov dál drtí soupeře, odneslo to Znojmo

Uničov dál drtí soupeře, odneslo to Znojmo

foto: Petr Pelíšek

20. 09. 2020 - 15:16

32. Přesně tolik gólů nastříleli fotbalisté SK Uničov v prvních osmi kolech MSFL. Naposledy odneslo nevídanou formu uničovské ofenzivy Znojmo, které si domů veze šest inkasovaných branek. Polovinu domácích gólů obstaral střelec Aleš Krč.

Uničov i proti Znojmu potvrdil úžasnou střeleckou formu, do které se na úvod sezony dostal. Hosté vydrželi vzdorovat úvodní půlhodinku, pak se to rozjelo. Po rohovém kopu dal první domácí gól Krč. O čtyři minuty později napřáhl z hranice šestnáctky Bača a trefil se přesně k levé tyčce – 2:0. Třetí branku dal krátce před přestávkou Krč.

Osm minut po přestávce hosté po přímém kopu snížili. Ale to nemohlo cestu Uničova za výhrou zastavit. Bombu Vichty ještě zastavila levá tyčka. Pak v 62. minutě uklidil centr Krče zleva hlavou do sítě Komenda a znovu to bylo o tři. Za další tři minuty domácí zase udeřili. Znojmo kopalo roh, ale ten skončil brejkem Uničova. Vichta zleva nacentroval a Krč ranou z voleje zkompletoval hattrick. V 70. minutě dostal prostor znojemský Okleštěk a jeho rána zdálky skončila v bráně. Takto ale duel neskončil, šest minut před koncem dal šestý gól Uničova technickou střelou Ambrozek.

„Zbytečně jsme dostali dva góly. Myslím, že dokážeme hrát ještě lepší fotbal. Výsledek je super, ale na to, jaký byl stav po prvním poločase, jsme soupeře pouštěli až moc do hry,“ řekl trenér Uničova Dušan Žmolík. „Chtěli jsme hrát pořad naplno a přidat nějaké góly, ale samozřejmě také soupeř už neměl co ztratit, není to jenom námi, prostě to zkoušeli, něco změnili. Více nás napadali a my jsme pak měli více prostoru vpředu. A mohli přidat i další góly,“ podotkl Žmolík.

Uničov drtí v posledních kolech soupeře, dává spousty branek. „Máme to na tom postavené. Nevyšla nám první kola, kdy jsme útočili, nedali góly a vypadali jako blbci. Pak se to protrhlo, kluci se zklidnili a dávají branky. Je to paráda, jen v tom musíme vydržet. Budou zápasy, kdy budeme třeba rádi za jeden gól, teď jsme šťastní, že lidi budeme bavit góly v co největší míře,“ řekl Žmolík. „Musíme být pokorní, nohama pevně na zemi. Slávu si užijeme den dva, to ještě někdo možná ten výsledek sleduje. To je rychle zapomenuté. Každý fanoušek je náročný a jak se hrálo minulý týden, to zapomene. Takže do dalšího zápasu musíme jít vždy s pokorou, ale také se sebevědomím, že víme, co dokážeme hrát,“ podotkl Žmolík.

Jeho tým neúnavně útočí a snaží se dát gól do poslední sekundy zápasu. „Myslím, že na našem fotbalu je vidět, že nikam nezalézáme ani v devadesáté minutě. Snažíme se hrát stále dopředu. Nesnáším a ani mě to nebavilo jako hráče, když jsme vedli a potom se hra rozsypala a šlo jen o nějakou údržbu. To potom fotbal ztrácí smysl. Můžeme být šťastní, že to kluci, když to funguje, nerozbijí nějakými vlastními kličkami. Všichni si uvědomují, že se nejvíce zviditelní takovým fotbalem. Najednou se píše o tom, kdo dal kolik gólů, kolik jsme dali gólů. Když někdo udělá čtyři kličky za sebou a jakoby tím potěší fanoušky, tak o tom stejně nebude nikdo zítra vědět,“ podotkl.

SK Uničov – 1. SC Znojmo 6:2 (3:0)

Branky: 30., 42. a 65. Krč, 34. Bača, 62. Komenda, 84. Ambrozek – 53. Krakovčík, 70. Okleštěk. Rozhodčí: Rosický – Pfeifer, Richtár. ŽK: Ambrozek, Bača – Moravec, Prokeš, Longo. Diváci: 250.

Uničov: Uvízl – Kasal, Koutný, Krayzel, Můčka – Vichta (68. Vybíral), Ambrozek, Vasiljev (83. Kamas), Bača, Krč – Komenda (87. Purzitidis).Trenér Dušan Žmolík.
Znojmo: Záleský – Zedníček, Krakovčík, Blažík (81. Prokeš), Pacula (52. Longo, 58. Řehola), Fládr, Malár, Okleštěk, Moravec (75. Bašič), Kirschner, Garčic (70. Pohanka). Trenér Milan Volf.

Další články