Zde může být vaše reklama.

MOL Cup Uničov je v 1. kole, postoupil přes Rýmařov

Uničov je v 1. kole, postoupil přes Rýmařov

foto: Petr Pelíšek

24. 07. 2021 - 19:42

V předkole MOL Cupu splnili fotbalisté SK Uničov roli papírového favorita. Účastník třetí ligy vyhráli v Rýmařově nad divizní Jiskrou o dvě branky.

Hned na začátku musel brankář Uvízl krotit střelu domácího Kučery. Na druhé straně v 19. minutě gólman Kameník vyrážel ránu Ambrozka. O šest minut později se Uvízl trošku zamotal do míče a moc nechybělo k tomu, aby to ztrestal Jeřábek.  Pak měl dvě dobré šance hostů Kamas. Jednu mu vykopl protihráč, když už byl brankář překonán, druhou skvěle vychytal Kameník. Deset minut před pauzou šel Uničov do vedení. Kamas vyslal vpřed Komendu. Ten už mohl sám zakončit, ale ještě přihrál lépe postavenému Krčovi, který se nespletl. Ještě do pauzy mohl zvýšit Koutek, krásnou bombou z voleje ovšem o kousek minul levou tyčku.

Na začátku druhého poločasu se při střetu s Koutkem zranil domácí brankář Kameník. Musel na šití a Jiskra střídat gólmany. V 58. minutě zakončil kombinační akci Uničova Komenda a bylo to o dva. Ovšem Rýmařov se nevzdal. O tři minuty později po chybné rozehrávce Uvízla střílel zdálky Kolísek, ale Uvízl se stihl včas vrátit a vyrazit míč přes břevno na roh. V 63. minutě se ovšem zase měnil stav. Po rohovém kopu hlavou snížil Kolísek. Ale drama se nekonalo. V 74.minutě byl střídající M. Vybíral faulován Hlebou a nařízenou penaltou proměnil s přehledem Ambrozek. O pět minut později přidal čtvrtou branku hostů Svoboda a bylo hotovo. Postup už si Uničov vzít nenechal, ale tři minuty před koncem ještě jednou inkasoval, to se proti svým bývalým spoluhráčům prosadil Jeřábek.

„Uničov vyhrál zaslouženě. Byl kvalitnější, pohyblivější, agresivnější, je tam vidět ten rozdíl. Na druhou stranu trošku jsem od něj očekával více kombinace. My jsme se nedostali ke hře, kterou jsme chtěli. Neodkázali jsme získat balony ve středové ose a chodit do brejků. Škoda toho výsledku, penalta, pak ztráta koncentrace po chvíli dostaneme další gól …. Ale Uničov byl lepší,“ řekl trenér Rýmařova Milan Furik.

„Věděli jsme, že to v Rýmařově bude hezký zápas, protože tady je pěkné fotbalové prostředí, chodí tady na fotbal fanoušci, je tady krásný trávník. Takže jsme se na utkání těšili. A věděli jsme, že to nebude lehké utkání, protože Rýmařov na nás vždycky umí a dokáže se na nás dobře nachystat. To bylo vidět i nyní, zvlášť v prvním poločase. Snažili se vzdorovat ze všech sil. Byla na nás vidět trošku nervozita, po tři čtvrtě roce jsme zase hráli soutěžní utkání. Chtěli jsme postoupit dál, abychom do Uničova třeba přivedli nějakého atraktivního soupeře, což jsme zvládli,“ řekl trenér Uničova Dušan Žmolík.

Jiskra Rýmařov – SK Uničov 2:4 (0:1)

Branky: 63. Kolísek, 87. Jeřábek – 35. Krč, 58. Komenda, 74. (pen.) Ambrozek, 79. Svoboda. Rozhodčí: Ehrenberger – Pospíšil, Brázdil. ŽK: Procházka, Kolísek, Konečný – Ambrozek, Svoboda, Koutek. Diváci: 270.

Jiskra Rýmařov: Kameník (51. Baroš) – Kučera, K. Kocúr, Kolísek, Hleba (79. D. Furik) – M. Furik, J. Furik, Konečný, Procházka – Jeřábek, Navrátil (83. J. Kocúr). Trenér Milan Furik.

Uničov: Uvízl – Koutek, Koutný, Straňák, Můčka – Svoboda (82. Diblík), Bača, Ambrozek (79. Dittmer) – Kamas (79. M. Vybíral), Komenda, Krč. Trenér Dušan Žmolík.

Další články