Zde může být vaše reklama.

Ambrozek dal hattrick Uničov nasázel Otrokovicím sedm kusů

Uničov nasázel Otrokovicím sedm kusů

foto: Petr Pelíšek

23. 08. 2020 - 14:01

Fotbalisté SK Uničov po dvou porážkách v prvních dvou kolech MSFL zabrali. Ve 3. ligovém dějství hráli doma proti Otrokovicím a soupeři nasázeli sedm branek. Střelce zápasu byl záložník Jan Ambrozek, který zaznamenal hattrick.

Uničov vedl poměrně rychle, když ve 12. minutě skóroval Vichta. Na rozdíl dvou branek zvýšil za dalších dvanáct minut Komenda. Za hosty snížil deset minut před pauzou Kiška. Ale po gólu Ambrozek v nastavení první půle to bylo zase o dva. Po hodině hry potom domácí proměnili zápas v kanonádu. Nejprve Ambrozek proměnil dvě penalty a zkompletoval tak hattrick. Pak se krásně trefil ze střední vzdálenosti k pravé tyčce Vasiljev. A minutu před koncem uzavřel skóre po přihrávce Kamase Komenda.

Po dvou kolech bez bodového zisku Uničov zabral. „Určitě jsme to už potřebovali. Dnes to vítězství bylo za to, že jsme se v týdnu podívali na to, kde jsme v prvních dvou zápasech, doma s Meziříčím a na Sigmě, měli nedostatky. Hráli jsme špatně směrem dozadu. A pracovali jsme hlavně na tom, aby se to zlepšilo, abychom pracovali směrem zpět, dokázali získat balony a byli nebezpeční. Kluci viděli, že ta práce není zbytečná, budeme pokračovat dál, abychom se zlepšovali, protože přijdou kvalitnější soupeři,“ řekl trenér SK Uničov Dušan Žmolík. „Kluci ten náročný styl vydrželi, i když to stojí spoustu sil. Pak se tam otvírala okna, bylo to jenom o tom, jestli šance dokážeme proměnit nebo ne,“ podotkl.

V příštím týdnu hraje Uničov pohárový zápas v Olešnici (středa), pak i víkendu ligovoý duel v Ostravě s béčkem Baníku. „Samozřejmě každý zápas chceme vyhrát. S tím jdeme do každého. Ve středu bude důležité, abychom navázali na to, co nám fungovalo proti Otrokovicím. A v neděli nás bude čekat o hodně důležitější zápas na Baníku,“ řekl Žmolík.

SK Uničov – Viktoria Otrokovice 7:1 (3:1)

Branky: 45 + 1, 63. a 74. Ambrozek, 24. a 89. Komenda, 12. Vichta, 77. Vasiljev – 34. Kiška. Rozhodčí: Křepský – Řezníček, Hubený. ŽK: Koutný, Ambrozek – Markovič, Koňařík. Diváci: 270.

SK Uničov: Uvízl – Kasal, Koutný, Krayzel, Můčka – Vichta, Ambrozek (80. Kamas), Svoboda (72. Vasiljev), Bača, Krč (78. Vybíral) – Komenda. Trenér Dušan Žmolík.
Otrokovice: Gröger – Malý, Markovič, Koňařík (46. Minář), Jasenský (78. Vychodil), Schlehr, Bahounek (69. Vašulka), Kiška (78. Červenka), Š. Přikryl, Dekleva, F. Přiryl. Trenér Roman Matějka.

Další články